Węzeł Kraków-Bieżanów

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kraków-Bieżanów
Kruisende wegen
Type trompet
Opengesteld 2010

Het Węzeł Kraków-Bieżanów is een knooppunt in Polen, gelegen bij de stad Kraków. Hier kruist de A4 de S7.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de wijk Bieżanów van de stad Kraków, en ligt ten westen van het knooppunt. In de nabijheid loopt ook de Bieżanowska, een secundaire hoofdweg. In eerste fases werd het knooppunt ook wel eens als Wieliczka aangeduid, maar dit schepte verwarring met de nabijgelegen aansluiting naar Wieliczka. De naam Bieżanów is later aangevuld met 'Kraków' om het duidelijker te maken voor ter plekke onbekenden.

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een trompetknooppunt, waarbij de 2x3 A4 vanuit Kraków als 2x2 snelweg verder gaat richting Tarnów en Rzeszów. De S7 is ten westen van het knooppunt dubbelgenummerd met de A4, en loopt vanaf hier naar het noorden richting Kielce.

Geschiedenis

Op 28 oktober 2009 is de A4 opengesteld tussen Kraków/Wieliczka en Szarów over 19,8 kilometer. Tegelijkertijd was ook het knooppunt in aanleg, maar opende niet tegelijk met de A4. De S7 is op 16 november 200 opengesteld over 2,7 kilometer tot aan Kraków-Rybitwy. Hiermee was het knooppunt voltooid.

Toekomst

Pas wanneer de S7 richting Kielce verlengd is wordt het knooppunt echt belangrijk voor het doorgaande verkeer. Momenteel is dit deel nog in de planningfase.

Referenties


Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBieliceBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieBydgoszcz-ZachódChwaszczynoElbląg-WschódEłk-WschódGdańsk-PołudnieGdynia-Wielki KackGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekNowe MarzyOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczOstróda-PołudnieOstrów Mazowiecka-PółnocPiotrków Trybunalski-ZachódPodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe