Węzeł Kurów-Zachód

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Kurów-Zachód
Kurow Zachod.png
Kruisende wegen S12-PL.svgS17-PL.svg
Type trompet
Opengesteld 28-05-2013

Het Węzeł Kurów-Zachód is een knooppunt in Polen. Hier kruist de S12 de S17, ten noordwesten van de stad Lublin. Het Węzeł Kurów-Zachód is vormgegeven als een trompetknooppunt.

Configuratie

Het Węzeł Kurów-Zachód is een standaard trompetknooppunt waarbij de S17 vanaf Warszawa naar Lublin de doorgaande verbinding vormt met 2x2 rijstroken. De S12 uit Puławy sluit er op aan. De S12 en S17 zijn ten oosten van het knooppunt met elkaar dubbelgenummerd.

Het knooppunt ligt in glooiend plattelandsgebied op circa 150 meter boven zeeniveau. Naar het noorden ligt een bosgebied. Nabijgelegen dorpen zijn Sielce en Chrząchów. Het grotere dorp Kurów ligt 7 kilometer ten zuidoosten van het knooppunt.

Geschiedenis

Het Węzeł Kurów-Zachód is aangelegd onder de werknaam Węzeł Sielce, naar het meest nabijgelegen dorp. Als eerste is de S12/17 aangelegd tussen het Węzeł Kurów-Zachód en het Węzeł Jastków dat op 28 mei 2013 is opengesteld. Daarbij is ook het knooppunt al gereedgekomen, maar de S12 en S17 waren nog niet opengesteld ten westen en noorden van het knooppunt. Op 22 augustus 2018 opende de S12 ten westen van knooppunt tot aan Puławy[1] en op 19 juni 2019 opende de S17 ten noordwesten van het knooppunt.

Referenties

Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBieliceBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieBydgoszcz-ZachódChwaszczynoElbląg-WschódEłk-WschódGdańsk-PołudnieGdynia-Wielki KackGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekNowe MarzyOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczOstróda-PołudniePiotrków Trybunalski-ZachódPodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe