Węzeł Ostróda-Południe

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ostróda-Południe
Kruisende wegen
Type klaverblad
Opengesteld 22-12-2017

Het węzeł Ostróda-Południe (knooppunt Ostróda-Zuid) is een knooppunt in Polen, gelegen bij de kleine stad Ostróda. Het klaverblad maakt uitwisseling tussen de S5 en S7 mogelijk.

Configuratie

Het węzeł Ostróda-Południe is een klaverblad met rangeerbanen langs zowel de S5 als S7. De S5 gaat hier over de S7 heen, de S5 kent daarbij een kort parallelbaanstelsel tot de nabijgelegen aansluiting Ostróda-Południe. Het knooppunt ligt net ten zuidoosten van Ostróda in landelijk gebied met glooiende weilanden en wat bebossing op circa 110 meter boven zeeniveau.

Geschiedenis

Het knooppunt was oorspronkelijk voorzien als een kruising tussen de S7 en de DK16. Omdat de DK16 steeds grootschaliger werd opgewaardeerd was dit knooppunt al voorbereid als volwaardig snelwegknooppunt en niet slechts een afrit. Uiteindelijk werd de DK16 in dit gebied een onderdeel van de S5. Op 22 december 2017 werd het knooppunt in gebruik genomen toen zowel de S7 als S5 werden geopend, de S5 in eerste instantie enkelbaans en is een half jaar later op 18 juni 2018 met 2x2 rijstroken in gebruik genomen.

Referenties


Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBieliceBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieBydgoszcz-ZachódChwaszczynoElbląg-WschódEłk-WschódGdańsk-PołudnieGdynia-Wielki KackGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekNowe MarzyOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczOstróda-PołudnieOstrów Mazowiecka-PółnocPiotrków Trybunalski-ZachódPodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe