Węzeł Rzeszów-Zachód

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rzeszów-zachód
Kruisende wegen
Type dubbele trompet
Opengesteld 13-12-2013

Het węzeł Rzeszów-Zachód (knooppunt Rzeszów-west) is een knooppunt in Polen, gelegen bij de stad Rzeszów in het woiwodschap Podkarpackie. Hier kruist de A4 de S19. Het knooppunt is vormgegeven als een dubbel trompetknooppunt.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de grotere stad Rzeszów waarbij het is gelegen.

Configuratie

Het knooppunt is een dubbel trompetknooppunt waarbij de 2x2 A4 de doorgaande verbinding vormt van Tarnów naar Rzeszów en de S19 met 2x2 rijstroken zuidwaarts loopt en de westelijke bypass van Rzeszów vormt. Tevens is er een aansluiting naar het onderliggend wegennet. De A4 en S19 zijn oostelijk van het knooppunt dubbelgenummerd tot het węzeł Rzeszów-Wschód.

Geschiedenis

De A4 langs Rzeszów ging in 2010 in aanleg en is met enige vertraging op 30 oktober 2013 opengesteld. Het knooppunt was daarbij nog niet in gebruik, dat gebeurde toen de S19 werd opengesteld op 13 december 2013.

Referenties


Knooppunten in Polen

BaliceBielany WrocławskieBieliceBrzęczkowiceBydgoszcz-BłonieBydgoszcz-PołudnieBydgoszcz-ZachódChwaszczynoElbląg-WschódEłk-WschódGdańsk-PołudnieGdynia-Wielki KackGliwice-SośnicaGoleniówJordanowoKępnoKielce-zachódKomornikiKonotopaKraków-BieżanówWęzeł Kraków-PołudnieKrzyżowaKurów-ZachódLegnica-PołudnieŁódź-PółnocŁódź-PołudnieLublin-RudnikLublin-SławinekNowe MarzyOlsztyn-PołudnieOlsztynek-ZachódOpaczOstróda-PołudniePiotrków Trybunalski-ZachódPodborzePodwarpiePoznań-KrzesinyPoznań–WschódPoznań–ZachódPyrzowiceRaczkiRóżaRzeszów-WschódRzeszów-ZachódSzczecin-KluczToruń-PołudnieWarszawa-LubelskaWarszawa-PołudnieWrocław-PółnocWrocław-Południe