Wabasha-Nelson Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wabasha-Nelson Bridge
Overspant Mississippi River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 750 meter
Hoofdoverspanning 143 meter
Hoogte brugdek 19 meter
Openstelling 1988
Verkeersintensiteit 5.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Wabasha-Nelson Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Minnesota en Wisconsin. De brug overspant de Mississippi River bij Wabasha.

Kenmerken

De Wabasha-Nelson Bridge is een stalen vakwerkbrug met een hoofdoverspanning van 143 meter. De rest is een liggerbrug, de totale bruglengte bedraagt 750 meter. Het brugdek is 12 meter breed, met twee rijstroken van de State Route 60 in Minnesota en de State Route 25 in Wisconsin. De brug verbindt Wabasha, Minnesota met Nelson, Wisconsin. De totale kruising van het rivierdal is ruim 4 kilometer lang, aan Wisconsin-zijde bestaat het terrein uit laaggelegen moerasland van de Mississippi River. De brug is van regionaal belang en is tolvrij.

Geschiedenis

De eerste brug op deze locatie was een smalle brug uit 1931, met een brugdek dat slechts 5,8 meter breed was, waardoor verkeer elkaar nauwelijks op hogere snelheid kon passeren. De brug is na ruim 55 jaar vervangen door de huidige brug, die in 1987-1988 is aangelegd. Het is één van de meest recentste nieuwe vakwerkbruggen over de Mississippi River.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 5.200 voertuigen over de brug.

Zie ook

Referenties