Wabasha Street Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wabasha Street Bridge
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 381 meter
Hoofdoverspanning 121 meter
Hoogte brugdek 19 meter
Openstelling 07-1998
Verkeersintensiteit 12.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

Niet te verwarren met de Wabasha-Nelson Bridge.

De Wabasha Street Bridge is een kokerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Minnesota. De brug overspant de Mississippi River in St. Paul.

Kenmerken

De Wabasha Street Bridge is een grote betonnen kokerbrug en bestaat feitelijk uit twee parallelle overspanningen. De brug is gelegen in een bocht over Raspberry Island, dat vanaf de brug niet bereikbaar is, maar onder de brug is een korte brug over de zuidelijke tak van de Mississippi naar dit eilandje. De brug heeft 2x2 rijstroken en brede voet/fietspaden aan beide zijden. De brug is rijk aangekleed om het historische karakter van de verbinding te benadrukken. Het is één van twee bruggen tussen het centrum van St. Paul en de zuidelijke wijken voor lokaal verkeer. De brug is 325 meter ten westen van Robert Street Bridge gelegen.

Geschiedenis

De eerste brug op deze locatie is tussen 1886 en 1889 aangelegd en heette ook de Wabasha Street Bridge. Dit was een stalen vakwerkbrug met een hooggelegen dek. Dit was een enkelbaans brug. De brug is in 1955 gerenoveerd en werd in 1989 toegevoegd aan het National Register of Historic Places (HRHP), maar bleek in te slechte toestand om gerenoveerd te worden.

In de tweede helft van de jaren '90 is de brug vervangen door de huidige betonnen kokerliggerbrug, die veel breder is met voorzieningen voor fietsers en voetgangers. De nieuwe brug opende in juli 1998 voor het verkeer. De brug ontving diverse prijzen van de wegenbouwsector. In 1998 kreeg de brug de Excellence in Highway Design Award van de FHWA.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 12.300 voertuigen over de brug, die voor de capaciteit van 2x2 rijstroken licht bereden wordt.

Zie ook

Referenties