Walt Whitman Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Walt Whitman Bridge
I-76.svg
Walt Whitman Bridge.jpg
Overspant Delaware River
Rijstroken 4+3
Totale lengte 3.652 meter
Hoofdoverspanning 610 meter
Hoogte brugdek 47 meter
Openstelling 16-05-1957
Verkeersintensiteit 120.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Walt Whitman Bridge is een hangbrug in de Verenigde Staten, gelegen in Philadelphia op de grens van Pennsylvania en New Jersey.

Kenmerken

De Walt Whitman Bridge overspant de Delaware River tussen Philadelphia en Camden. De brug is een stalen hangbrug met een totale lengte van 3.652 meter en een hoofdoverspanning van 610 meter. De vrije doorvaart onder de brug bedraagt 47 meter. Over de brug loopt de Interstate 76 in Pennsylvania met 7 rijstroken, de middelste rijstrook is een wisselstrook met een beweegbare barrier, zoals dat in de regio vaker voorkomt. De brug is een tolweg.

Geschiedenis

Na de aanleg van de Benjamin Franklin Bridge in de jaren '20 was er een tweede grote overspanning bij Philadelphia nodig die het doorgaande verkeer zou verwerken. Dit werd de Walt Whitman Bridge, die midden jaren '50 is aangelegd. De brug opende op 16 mei 1957 voor het verkeer. Het is sindsdien uitgegroeid tot de drukste overspanning in de regio Philadelphia. De brug is vernoemd naar de dichter Walt Whitman (1819 - 1892) die in Camden woonde.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 120.000 voertuigen over de brug, die daarmee aan zijn maximale capaciteit zit.

Tol

Zoals alle bruggen over de Delaware River bij Philadelphia is de Walt Whitman Bridge ook een tolbrug. De tol bedraagt $ 5 en wordt alleen richting Philadelphia geheven.

Zie ook

Referenties


Bruggen in de regio Philadelphia

Benjamin Franklin BridgeBetsy Ross BridgeCommodore Barry BridgeDelaware Memorial BridgeTacony Palmyra BridgeWalt Whitman Bridge