Warmińsko-Mazurskie

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
COA Warminsko-Mazurskie.png
Warminsko-Mazurskie.png
Hoofdstad Olsztyn
Grootste stad Olsztyn
Oppervlakte 24.192 km²
Inwonertal 1.427.000
Lengte snelwegennet 168 km[1]
Eerste snelweg 2007
Afkorting N

De provincie Warmińsko-Mazurskie, vertaald als Ermland-Mazurië is een województwo of provincie van Polen, gelegen in het noordoosten van het land. De provincie telt slechts 1,4 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 24.000 km², vergelijkbaar met tweederde van de landoppervlakte van Nederland. De hoofdstad is Olsztyn.

Inleiding

Ligging

De provincie grenst in het noorden aan Rusland, namelijk het oblast Kaliningrad. In het oosten grenst het aan Podlaskie, in het zuiden aan Mazowieckie, in het zuidwesten aan Kujawsko-Pomorskie en in het westen aan Pomorskie. De provincie meet maximaal 230 kilometer van oost naar west en 145 kilometer van noord naar zuid.

Landschap

Warmińsko-Mazurskie is uitgesproken landelijk, met vele meren, bossen en weilanden, wat het tot een aantrekkelijk toeristisch gebied maakt. Het Mazurisch merengebied ligt in de provincie, en alhoewel het niet direct aan de Baltische Zee ligt heeft het wel toegang Zalew Wiślany, een lagune die alleen via Rusland te bereiken is. De provincie is glooiend tot licht heuvelachtig. Ondanks de vele ongerepte natuur liggen er geen nationale parken in Warmińsko-Mazurskie.

Steden

De provincie heeft weinig grote steden, Olsztyn en Elbląg zijn de enige twee grotere plaatsen. Daarnaast zijn er regiostadjes als Ostróda, Szczytno, Pisz, Mrągowo en Ełk.

Economie

Omdat Warmińsko-Mazurskie vooral een plattelandsprovincie is, is het één van de minder welvarende provincies van Polen, met in 2012 een gemiddeld inkomen van € 710 per maand, toen het laagste van Polen en beduidend lager als in buurprovincie Mazowieckie. De provincie heeft weinig industrie en moet het vooral van landbouw, bosbouw en toerisme hebben. Veel toeristenplaatsen in het Mazurisch merengebied zijn gerestaureerd.

Wegennet

Warmińsko-Mazurskie is geen belangrijk knooppunt voor Polen, en het belang voor doorgaand verkeer is relatief klein. De belangrijkste routes verlopen vanaf Gdańsk naar Warszawa door het westen van de provincie en voor internationaal verkeer naar Kaliningrad in Rusland, alhoewel de verkeersstromen relatief beperkt zijn. Warmińsko-Mazurskie is één van de provincies met de laagste verkeersintensiteiten van Polen.

Autosnelwegen

Warmińsko-Mazurskie heeft weinig snelwegen. De voornaamste snelwegcorridor is de S7 die noord-zuid door het westen van de provincie verloopt en de steden Elbląg en Ostróda aandoet. De S51 is een zijtak van de S7 die de stad Olsztyn met het snelwegennet verbindt. De S5 is een grotendeels geplande snelweg, waarvan alleen de bypass van Ostróda is opengesteld. De DK16 is her en der met 2x2 rijstroken uitgebouwd en wordt in de toekomst onderdeel van de S16. De regio is vrij vlak en daardoor zijn er weinig grote bruggen noodzakelijk. Eén van de meest in het oog springende bruggen is een tuibrug van de S5 langs Ostróda. Daarnaast zijn er her en der boogbruggen over rivieren. Naast de autosnelwegen is er ook nog de S22 die als enkelbaans droga ekspresowa van Elbląg naar de grens met Rusland (Kaliningrad) verloopt.

Droga krajowa

De belangrijkste hoofdweg was de DK7, maar is inmiddels vervangen door de S7. De S7 is op veel plekken direct over het tracé van de oude DK7 aangelegd, daarom bestaat de oorspronkelijke DK7 op veel plekken niet meer. Daarnaast is de DK16 de hoofdas voor oost-westverkeer die de stad Olsztyn aandoet. Delen van deze weg zijn als autoweg klasse GP uitgebouwd. De overige DK-wegen hebben een regionaal karakter, zoals de DK53, DK57, DK58, DK59, DK63 en DK65.

Geschiedenis

De geschiedenis van de snelwegen in Warmińsko-Mazurskie gaat ver terug, tot voor de tweede wereldoorlog, toen dit gebied nog tot Duitsland behoorde. De Duitsers hebben in 1938 de Berlinka aangelegd met één rijbaan, wat tegenwoordig de S22 is. Deze werd in 1945 verwoest door oorlogshandelingen en is pas in 2005 weer herbouwd door de Poolse regering. De grensovergang Grzechotki met Rusland werd pas in 2010 opengesteld. Desondanks lijkt het meeste grensoverschrijdend verkeer de oude route via Braniewo te nemen, mogelijk omdat de route verder naar Kaliningrad nog niet verder uitgebouwd is.

In 2007 werd de 2x2 S7 langs Elbląg geopend, de eerste 2x2 droga ekspresowa van Warmińsko-Mazurskie. In 2011 werd dit stuk verlengd tot aan Pasłęk. Tevens is tussen 2007 en 2011 al gewerkt aan het opwaarderen van de DK16 naar een klasse GP, die later uitgebouwd kan worden tot S16. In 2012 openden langere stukken van de S7 en tegen 2017 was bijna de hele S7 in de provincie voltooid. Ook kwam in 2017 de S51 tussen Olsztyn en Olsztynek gereed.

Toekomst

In het uiterste oosten van Warmińsko-Mazurskie zal de S61 gaan lopen rond de stad Ełk. Alhoewel de DK61 niet door Warmińsko-Mazurskie komt, is besloten om de S61 aan te leggen die het doorgaande verkeer vanaf Warszawa naar Litouwen gaat verwerken. Deze zal slechts over een klein deel door Warmińsko-Mazurskie gaan lopen. De S16 als oost-westverbinding vanaf Grudziądz via Ostróda en Olsztyn naar Augustów is nog toekomstmuziek. Er zijn momenteel geen concrete plannen om deze snelweg aan te leggen, alhoewel met het uitbouwen van diverse delen DK16 wel rekening wordt gehouden met een toekomstige uitbouw naar droga ekspresowa, alle kunstwerken hebben hier een ruimtereservering voor en sommige trajecten van de DK16 worden feitelijk al met droga ekspresowa-standaarden aangelegd.

Referenties

  1. stand 01-01-2018
Województwa in Polen

DolnośląskieKujawsko-PomorskieLubelskieLubuskieŁódzkieMałopolskieMazowieckieOpolskiePodkarpackiePodlaskiePomorskieŚląskieŚwiętokrzyskieWarmińsko-MazurskieWielkopolskieZachodniopomorskie