Washburn Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Washburn Bridge
Overspant Missouri River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 457 meter
Hoofdoverspanning c. 72 meter
Hoogte brugdek 9 meter
Openstelling 1971
Verkeersintensiteit 1.900 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Washburn Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen over de Missouri River in North Dakota. De brug ligt bij Washburn en is onderdeel van de State Route 200 Alternate.

Kenmerken

De Washburn Bridge is een stalen liggerbrug met een totale lengte van 457 meter en een hoofdoverspanning van circa 72 meter. De brug heeft vijf betonnen pijlers met zes overspanningen. De brug ligt in een helling, de oostoever ligt hoger dan de westoever. Het brugdek ligt 9 meter boven de Missouri River en is 11 meter breed, met twee rijstroken van de State Route 200 Alternate. Het is de enige brug over de Missouri River tussen Bismarck en de Garrison Dam. Er is enige mijnbouw in deze streek.

Geschiedenis

Washburn is bekend omdat het een overwinteringsstop op de legendarische Lewis & Clark Expedition van 1804 was. Tussen 1952 en 1962 was er een veerdienst over de Missouri River bij Washburn. Eind jaren '60 werden grote kolenvoorraden ontdekt in North Dakota waardoor de regionale economie begon te groeien en er een noodzaak ontstond aan betere verbindingen over de Missouri River. Daarom werd besloten om een brug bij Washburn aan te leggen. Deze locatie lag voor de hand omdat het de enige plaats van betekenis aan de Missouri River tussen Bismarck en de Garrison Dam is. De brug werd in 1971 opengesteld voor het verkeer.[1]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 1.900 voertuigen van de brug gebruik.

Zie ook

Referenties