Weesperbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Weesperbrug
NLN236.svg
N236 02.JPG
Overspant Amsterdam-Rijnkanaal
Rijstroken 1x2
Totale lengte 140 meter
Hoofdoverspanning 96 meter
Hoogte brugdek 9,1 meter
Openstelling 04-02-1937 / 07-10-2013
Verkeersintensiteit ca. 16.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Weesperbrug, is een boogbrug gelegen in de N236 bij Weesp en Driemond in de provincie Noord-Holland en kruist het Amsterdam-Rijnkanaal.

Kenmerken

De brug is van het type vaste boogbrug, de brug ligt hoog genoeg boven het water van het Amsterdam-Rijnkanaal om de binnenvaartschepen te laten passeren. De pijlers staan iets binnen de kanaalbreedte waardoor er op dit punt een lichte versmalling in het kanaal zit. De N236 die over de brug loopt heeft 1x2 rijstroken en aan één zijde een vrijliggend fietspad, de andere zijde heeft een voetpad. Deze liggen aan de buitenzijde van de boogconstructie.

Het Amsterdam-Rijnkanaal heeft een breedte van circa 100 meter. De brug overspant ook de wegen Kanaaldijk West en Oost. Aan de oostzijde ligt een VRI geregeld kruispunt waar de Kanaaldijk Oost bereikt kan worden en de bedrijventerreinen Noord en Nijverheidslaan via de Verlengde Rijnkade. Aan de westzijde van de brug maakt de N236 een flauwe bocht gevolgd door de beruchte kruising met het Gein en Zandpad Driemond waar het verkeer in de spitsen elke dag forse vertraging oploopt.

Geschiedenis

De voormalige Weesperbrug voor de vervanging in 2013.

De oorspronkelijke brug is in 1937 geopend over het bestaande kanaal dat voorheen Merwedekanaal heette. In 1890 werd dit kanaal opengesteld tussen Amsterdam en Nigtevecht. In eerste instantie lag er op de kruising van het kanaal met Smal Weesp een dubbele draaibrug. De nieuwe waterweg bleek al snel een succes omdat de oude vaarroute over de Amstel, Weespertrekvaart, Gaasp, Smal Weesp, Vecht, stukken langer was. Deze oude route stond bekend als de Keulsche Vaart. Rond 1910 was het Merwedekanaal dan ook al dusdanig overbelast dat verbreding noodzakelijk werd. De eerste verbreding tot 80 meter volgde in de jaren 30 in combinatie met de bouw van enkele grote boogbruggen, waaronder de Weesperbrug, om de oude hinderlijke oeververbindingen te vervangen. Bij Utrecht liep de route dwars door de stad en hier werd besloten om bij de verbreding tussen Utrecht en de Lek bij Wijk bij Duurstede een breder kanaal over een nieuw tracé aan te leggen. Het oude kanaal door Utrecht bestaat overigens nog steeds met de naam Merwedekanaal. Het nieuwe deel en het verbrede Merwedekanaal tussen Amsterdam en Utrecht werden samen omgedoopt in het Amsterdam-Rijnkanaal. Ook de breedte van 80 meter bleek na enkele jaren alweer te krap en in de jaren 60 werd besloten het kanaal wederom te verbreden, nu naar een breedte van ongeveer 100 meter. Dit werd gerealiseerd door de taluds van het kanaal smaller te maken en te verstevigen met stalen damwand. De ruimte tussen de pijlers van de Weesperbrug was net niet genoeg voor een volledige verbreding, vandaar dat de pijlers iets binnen de kanaalbreedte staan en het kanaal een paar meter smaller is onder de brug. Deze tweede verbreding vond plaats tussen 1965 en 1981. Tevens werd het kanaal uitgediept tot circa 6 meter.

Rijkswaterstaat heeft het project Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud (KARGO) uitgevoerd.[1] Een aantal bruggen over het kanaal zijn gerenoveerd en opgehoogd om de doorvaartcapaciteit van het Amsterdam-Rijnkanaal te vergroten. Ook de Weesperbrug kwam hiervoor in aanmerking. De Weesperbrug is in het geheel vervangen, in het weekend van 5-7 oktober 2013 is de oude brug verwijderd en een nieuwe brug ingevaren.[2] De brug is in onderdelen over de weg naar Nigtevecht vervoerd. Daar is de boog van de brug in elkaar gezet op de oever van het Amsterdam-Rijnkanaal.

Toekomst

De provincie Noord-Holland heeft plannen om de N236 aan te passen vanwege de verkeersveiligheid. Wat betreft de vertragingen die veroorzaakt worden door de kruising bij Driemond zijn er weinig alternatieven mogelijk om deze kruising aan te passen vanwege de beschikbare ruimte.

Externe Links

Referenties