Wellsburg Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wellsburg Bridge
Blank.png
Wellsburg Bridge render.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 2x2
Totale lengte meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek 21 meter
Openstelling 2021
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Wellsburg Bridge is een in aanbouw zijnde boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen over de Ohio River op de grens van West Virginia en Ohio, nabij Wellsburg.

Kenmerken

De Wellsburg Bridge is een stalen boogbrug met een totale lengte van circa 600 meter en een rivierkruising van 244 meter breed. De brug heeft een brugdek van 18,3 meter breed, voor 4 rijstroken en een fiets/voetpad. De brug overspant naast de Ohio River ook twee spoorwegen aan de kant van Ohio. De brug verbindt de State Route 2 in Virginia met de State Route 7 in Ohio en heeft aan de kant van Ohio een ongelijkvloerse aansluiting omdat OH-7 ter plaatse een freeway is. De brug ligt aan de zuidkant van Brilliant, Ohio, ongeveer 3 kilometer ten zuiden van het grotere Wellsburg, West Virginia.

Toekomst

De brug is de eerste over dit deel van de Ohio River. Alternatieve bruggen liggen bij Steubenville, 10 kilometer stroomopwaarts, of bij Wheeling, 25 kilometer stroomafwaarts. De planvorming voor een nieuwe brug over de Ohio River begon eind jaren '90, met een eerste gedetailleerde studie in 2000.[1] In 2013 werd een FONSI afgegeven voor het project.[2] Het project wordt door de staat West Virginia uitgevoerd. Het contract is voor $ 131 miljoen aan Flatiron gegund.[3] Op 10 juli 2018 werd de "groundbreaking ceremony" voor de brug gehouden.[4][5] De brug moest volgens de oorspronkelijke planning in maart 2021 worden geopend, later sprak men van begin 2022.[6]

Zie ook

Referenties