West Huntington Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
West Huntington Bridge
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 686 meter
Hoofdoverspanning 171 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1968
Verkeersintensiteit 23.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

De West Huntington Bridge, ook wel de West End Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Ohio en West Virginia. De brug overspant de Ohio River bij Huntington, West Virginia.

Kenmerken

De West Huntington Bridge is een stalen vakwerkbrug met een totale lengte van 686 meter en een hoofdoverspanning van 171 meter. Het brugdek is 8,5 meter breed en heeft twee rijstroken van de US 52. De brug sluit aan de kant van Ohio aan op de expressway van Ironton naar Chesapeake, en aan de kant van West Virginia op een ongelijkvloerse verbinding naar de Interstate 64. De brug is daarmee een verbinding tussen twee hoogwaardige wegen. Het is de westelijkste brug voor wegverkeer over de Ohio River in West Virginia. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

Oorspronkelijk ging de US 52 over de Robert C. Byrd Bridge bij het centrum van Huntington. In de jaren '60 werd de Interstate 64 in West Virginia aangelegd, en werd het noodzakelijk bevonden om een verbinding tussen de US 52 in Ohio en de Interstate 64 in West Virginia aan te leggen aan de westkant van de stad Huntington. Deze brug opende in 1968 voor het verkeer.[1] De brug is echter ongebruikelijk smal aangelegd voor die tijd, met slechts twee rijstroken.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 23.200 voertuigen over de brug, die daarmee maximaal belast is.

Zie ook

Referenties