West Seattle Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
West Seattle Bridge
Blank.png
West Seattle Bridge.jpg
Overspant Seattle
Rijstroken 2x3
Totale lengte 795 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek 42,6 meter
Openstelling 07-1984
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De West Seattle Bridge is een brug in de Verenigde Staten, gelegen in de stad Seattle.

Kenmerken

De West Seattle Bridge is de hoofdbrug van het Spokane Street Viaduct, een lokale ongenummerde freeway tussen West Seattle, de State Route 99 en de Interstate 5. De totale brugverbinding is circa 4 kilometer lang, de hoofdbrug is de 795 meter lange West Seattle Bridge over het haventerrein van Seattle. De brugverbinding telt 2x3 rijstroken en is tolvrij.

Geschiedenis

Het oorspronkelijke Spokane Street Viaduct was één van de eerste freeways van Seattle en opende in 1940 voor het verkeer. Deze verbinding had destijds een basculebrug over de Duwamish Waterway. Deze basculebrug werd in 1978 aangevaren en was niet meer te repareren. Daarom is tussen 1981 en 1984 de hogere West Seattle Bridge gebouwd als vaste brugverbinding.

Het oorspronkelijke Spokane Street Viaduct was een smal viaduct met 2x2 rijstroken, met smalle rijstroken en geen vluchtstroken. Dit was een knelpunt en onveilig wegvak. Tussen 2009 en 2013 is dit viaduct vervangen door een breder viaduct met 2x3 rijstroken.

Verkeersintensiteiten

Er zijn geen verkeersintensiteiten van deze brug bekend.

Referenties


Bruggen en tunnels in Seattle

Alaskan Way ViaductEvergreen Point Floating BridgeHood Canal BridgeInterstate 90 Floating BridgesShip Canal BridgeSpokane Street ViaductTacoma Narrows BridgeWest Seattle Bridge

Alaskan Way Viaduct replacement tunnelBattery Street TunnelMount Baker Tunnel