West Virginia Turnpike

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
I-77.svg
West Virginia Turnpike map.png
I-77
Begin Princeton
Einde Charleston
Lengte 142 km
Route
I-77.svg

Afslagsymbool.svg9 Princeton

Afslagsymbool.svg14 Camp Creek

Afslagsymbool.svg20 Camp Creek

Afslagsymbool.svg28 Ghent

Tol.svg toll plaza

Knooppuntsymbool.svg40 I-64.svg → Lexington

Afslagsymbool.svg42 Beckley

Afslagsymbool.svg44 Beckley

Afslagsymbool.svg48 North Beckley

Afslagsymbool.svg54 Pax

Tol.svg toll plaza

Afslagsymbool.svg60 Mossy

Afslagsymbool.svg66 Mahan

Afslagsymbool.svg74 Standard

Afslagsymbool.svg79 Sharon

Tol.svg toll plaza

Afslagsymbool.svg85 Chelyan

Afslagsymbool.svg89 Marmet

Afslagsymbool.svg95 Charleston

Afslagsymbool.svg96 Charleston

I-64.svgI-77.svg

De West Virginia Turnpike is een tolweg in de Amerikaanse staat West Virginia. De snelweg verloopt vanaf Princeton tot Charleston en is onderdeel van de Interstate 77. De Interstate 64 is tevens een aanzienlijk deel van de route dubbelgenummerd. De West Virginia Turnpike is 142 kilometer lang.

Routebeschrijving

Bij Princeton, zo'n 15 kilometer ten noorden van de grens met Virginia, gaat de tolvrije Interstate 77 over in de West Virginia Turnpike, die noordwaarts over het Cumberland Plateau loopt. Kenmerkend voor het landschap zijn de dichte bossen en de snel opeenvolgende hoogteverschillen, alhoewel de bergen niet echt bijzonder hoog zijn ten opzichte van de dalen. De tolweg is tot aan Beckley relatief recht, en ten zuiden van Beckley voegt de Interstate 64 uit Lexington in. Ten noorden van Beckley is het tracé veel bochtiger met een substandaard alignement. Hier bevinden zich ook geen belangrijke aansluitingen. Het laatste deel van de route voert door het dal van de Kanawha River, aan de rand van de hoofdstad Charleston gaat de West Virginia Turnpike weer over in de tolvrije I-64 en I-77.

Geschiedenis

In navolging van andere staten in de regio wilde West Virginia ook een superhighway, zoals de Pennsylvania Turnpike of de Ohio Turnpike. Het zeer bergachtige karakter van West Virginia maakte een 2x2 tolweg destijds onbetaalbaar. De oorspronkelijke plannen uit begin jaren 50 voorzagen een veel langere route, die of in Parkersburg of Wheeling moest beginnen, en tot Princeton in het zuiden van de staat moest lopen. Vanwege kostenoverwegingen werd de route uiteindelijk ingekort tot het 142 kilometer lange tracé tussen Princeton en Charleston. In november 1951 werd het uiteindelijke tracé gekozen en in 1952 begon de aanleg van de tolweg.

De West Virginia Turnpike is in twee fases opengesteld, op 2 september 1954 opende de zuidelijke 58 kilometer tussen Princeton en Beckley voor het verkeer, in november 1954 volgde de 84 kilometer tot aan Charleston. De tolweg was destijds een super two, met 1x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen. Er waren drie verzorgingsplaatsen die gelijkvloers bereikbaar waren. Er waren destijds zes aansluitingen. Alle kunstwerken over de West Virginia Turnpike waren voorbereid op een tweede rijbaan.

In de jaren 60 nam het verkeer sterk toe, wat oorspronkelijk een lege route was omdat er nog geen andere snelwegen op aansloten, veranderde tot een levensgevaarlijke super two in de jaren 60 en 70 met talloze frontale aanrijdingen. Tevens begonnen zich files voor te doen op drukke dagen. In de jaren 60 en 70 werden de tolvrije Interstate Highways aangelegd in West Virginia, en in 1976 werden contracten ter waarde van $ 200 miljoen gesloten om de tolweg te verbreden naar 2x2 rijstroken, en zodoende te voldoen aan Interstate Highway ontwerpeisen. In 1979 werd het eerste deel verbreed bij Princeton. De rest van de route werd tussen 1980 en 1987 verdubbeld naar 2x2 rijstroken, het laatste deel aan de westzijde van Beckley. In 1988 opende het knooppunt met de I-64 bij Beckley voor het verkeer. Alhoewel de West Virginia Turnpike verdubbeld werd, werd het alignement meestal niet verbeterd, waardoor de route naar huidige maatstaven substandaard is met veel scherpe bochten.

Tol

De West Virginia Turnpike werkt met een open tolsysteem, zonder tickets. Men moet voor de volledige lengte drie maal tol betalen, en de tolheffing is $ 2 per tolstation. Gebruikers van een E-ZPass uit West Virginia moeten $ 1.30 per tolstation betalen, gebruikers van E-ZPassen uit andere staten krijgen geen korting.[1] De toltarieven zijn in de geschiedenis zelden verhoogd, waardoor het een relatief goedkope tolweg is, maar daar is de kwaliteit van het wegdek ook naar, voornamelijk met versleten beton.

Externe links

Referenties