Westchester County

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Westchester County is een County in de staat New York. De County is onderdeel van de agglomeratie New York City en ligt in het noorden ervan. Er wonen 973.000 mensen.

Inleiding

Westchester County ligt zowel aan de Hudson River als het Long Island Sound en grenst in het zuiden aan de borough Bronx van New York City, in het westen aan Rockland County, in het noorden aan Putnam County en in het oosten aan Connecticut. Het was één van de eerste gebieden buiten New York City die met suburbanisatie begon, al begin 1900. Tegenwoordig wonen er 950.000 mensen in voornamelijk zeer welvarende suburbs. Grotere steden zijn Yonkers, New Rochelle en White Plains. De overige voorsteden zijn een stuk kleiner. Grote delen van Westchester County zijn dicht bebost met een lage bebouwingsdichtheid.

Wegennet

De eerste snelweg in Noord-Amerika werd in 1923 geopend als onderdeel van de Bronx River Parkway. Door de county lopen een flink aantal noord-zuidsnelwegen, vanaf west naar oost de Saw Mill River Parkway, Interstate 87, Bronx River Parkway, Briarcliff-Peekskill Parkway, Taconic State Parkway, Hutchinson River Parkway, Interstate 684 en de Interstate 95. Er zijn slechts twee oost-westroutes, de Cross County Parkway en de Interstate 287. Net ten westen van Westchester County loopt de Palisades Interstate Parkway door Rockland County. Westchester County kent één snelwegbrug, de Tappan Zee Bridge waarover de I-87 en I-287 lopen. De I-87 en een stukje van de I-95 zijn tolwegen. Noordelijker, door Putnam County loopt de Interstate 84 van Scranton naar Hartford, doch duidelijk buiten de agglomeratie New York City.

Referenties


Wegen in Westchester County

Snelwegen: New York State Thruway New England Thruway Cross Westchester Expressway Interstate 684Briarcliff-Peekskill ParkwayBronx River ParkwayCross County ParkwayHutchinson River ParkwayMerritt ParkwayPalisades Interstate ParkwaySaw Mill River ParkwaySprain Brook ParkwayTaconic State Parkway

Zie ook: The BronxBrooklynLong IslandManhattanNew JerseyQueensStaten Island