Western Expressway (India)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
NH8
Begin Mumbai
Einde Dahisar
Lengte 25 km
Route

Western Freeway Mumbai

Tol.svg Toll Plaza

Afslagsymbool.svg Mumbai-Bandra

Afslagsymbool.svg Mumbai-Mahim

Afslagsymbool.svg Mumbai-Dharavi

Afslagsymbool.svg Mumbai-Kalina

Afslagsymbool.svg Mumbai International Airport

Afslagsymbool.svg Mumbai-Chakala

Afslagsymbool.svg Mumbai-Jogeshwari Caves

Afslagsymbool.svg Mumbai-Yashodham

Afslagsymbool.svg Mumbai-Asha Nagar

Afslagsymbool.svg Mumbai-Ambawadi

Tol.svg Toll Plaza

De Western Expressway (Marathi: पश्चिम द्रुतगति महामार्ग) is een expressway in India. De snelweg vormt een noord-zuidroute door de megastad Mumbai, met name door de westelijke en noordelijke wijken. De snelweg is onderdeel van de National Highway 8 en is 25 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Western Expressway begint in de wijk Bandra, even ten noorden van het centrum. De snelweg telt overwegen 2x3, maar deels ook tot 2x5 rijstroken en heeft aan het begin en einde een tolweg. Het aantal aansluitingen is vrij hoog, en sommige bedienen moderne flatwijken, andere bedienen sloppenwijken. De snelweg loopt deels op viaducten, en sluit aan de zuidzijde aan op de Bandra-Worli Sea Link, een lange brug over de Indische Oceaan langs de westzijde van Mumbai. In het noorden van Mumbai gaat de Western Expressway over in de National Highway 8, die verder langs de kust noordwaarts naar Surat loopt.

Geschiedenis

De snelweg is één van de oudere in India. Het zuidelijke deel tot aan het Mumbai International Airport is al in de jaren 90 opengesteld, en noordelijker in begin 2000. De snelweg is substandaard en niet modern, zo ontbreekt verlichting, reflectie en vaak ook bewegwijzering, alhoewel recenter ook bewegwijzering is geplaatst.

Referenties


Highways, Expressways & Freeways in Mumbai

NH3NH4NH8NH17

Airport ExpresswayEastern ExpresswayEastern FreewayMumbai - Nashik ExpresswayMumbai - Pune ExpresswaySanta Cruz - Chembur Link RoadSion Panvel ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway

Expressways in India

Cross-country routes:

Agra - Lucknow ExpresswayAhmedabad-Vadodara ExpresswayBundelkhand ExpresswayDelhi - Jaipur ExpresswayDelhi - Meerut ExpresswayDurgapur ExpresswayGanga ExpresswayHungund-Hospet ExpresswayJaipur-Kishangarh ExpresswayNagpur - Mumbai ExpresswayPathankot-Ajmer ExpresswayPurvanchal ExpresswayShimla-Chandigarh ExpresswayUpper Ganga Canal ExpresswayYamuna Expressway


Metropolitan routes:

Airport Expressway (Mumbai)Allahabad Bypass ExpresswayAmbala - Chandigarh ExpresswayBamroli - Althan ExpresswayBangalore Airport ExpresswayBangalore Elevated TollwayBangalore - Mysore ExpresswayBangalore Ring RoadChennai Bypass ExpresswayChennai Outer Ring RoadChennai Port-Maduravoyal ExpresswayDelhi-Gurgaon ExpresswayDelhi-Noida Direct FlywayDwarka ExpresswayEastern ExpresswayEastern Freeway MumbaiEastern Peripheral Expressway (Delhi) • Hyderabad Elevated ExpresswayHyderabad Outer Ring RoadKona ExpresswayMumbai-Nashik ExpresswayMumbai-Pune ExpresswayNoida-Greater Noida ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway MumbaiWestern Peripheral Expressway (Delhi)