Wettsteinbrücke

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wettsteinbrücke
Overspant Rhein
Rijstroken 1x2
Totale lengte 371 meter
Hoofdoverspanning 68 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 07-06-1879
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Wettsteinbrücke is een boogbrug in Zwitserland, gelegen over de Rijn in Basel.

Kenmerken

De Wettsteinbrücke is een stalen boogbrug met een totale lengte van 371 meter, waarvan de hoofdbrug over de Rijn 197 meter lang is met overspanningen van 68 + 64 + 62 meter. Het brugdek is 24,2 meter breed en heeft een doorvaarthoogte van 14,3 meter, hoger dan de andere drie Rijnbruggen bij het centrum van Basel. Op de brug ligt een trambaan met aan weerszijden één rijstrook voor het wegverkeer. De brug vormt de zuidelijkste van drie bruggen bij het centrum van Basel.

Geschiedenis

Van oudsher was de Mittlere Brücke de enige brug over de Rijn bij Basel. Vanwege de groei van de stad op de noordoever van de Rijn werd een tweede brug vanaf de 19e eeuw noodzakelijk. Vanaf 1843 werden plannen voorgesteld, waaronder een kettingbrug en in 1864 een dubbeldeks spoor/wegbrug. Vanwege de hoge aanlegkosten werd echter besloten om oostelijker apart een spoorbrug aan te leggen. In 1876 werden de plannen voor de zogenoemde 'Harzgrabenbrücke' uitgewerkt. Eén van de ontwerpuitdagingen was het hoogteverschil tussen beide oevers van de Rijn.

De bouw van de brug begon in 1877. In de Rijn werden twee caissons gebouwd voor de bouw van de pijlers in de rivier. De stalen bogen hadden een vakwerkconstructie. De liggers zijn in Ludwigshafen geproduceerd. De brug is na twee jaar bouwtijd op 7 juni 1879 opengesteld voor het verkeer.[1]

De brug was oorspronkelijk 12,6 meter breed. Vanwege het sterk gegroeide verkeer werd al in 1896 een verbreding van de rijbaan voorzien, onder andere vanwege de trambaan. Tussen 1935 en 1939 is de brug naar 21,5 meter verbreed. Hiermee kon de trambaan van een tweede spoor voorzien worden.

Vanwege de slechte staat van de brug is in de jaren '80 besproken of de brug volledig vervangen moest worden, al dan niet door een ontwerp van Calatrava, of dat de bestaande brug grondig gerenoveerd zou worden. Uiteindelijk werd in 1990 besloten om de volledige bovenbouw te vervangen, wat in de periode 1992-1995 is uitgevoerd.[2][3]

Zie ook

Referenties