Wildwissel Terlet

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Wildwissel Terlet
Natuurgebied(en) Veluwe
Lengte 65 m
Openstelling 1988
Intensiteit 88.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Wildwissel Terlet is een ecoduct in Nederland, gelegen in de A50 bij Terlet. Het ecoduct overspant de A50 tussen de aansluiting Schaarsbergen en de aansluiting Hoenderloo.

Naamgeving

De bouw van de Wildwissel Terlet in 1987.

Het ecoduct is vernoemd naar het nabijgelegen gehucht Terlet, dat deels tot de gemeente Rozendaal en deels tot de gemeente Arnhem behoort. Vlakbij het ecoduct ligt ook het zweefvliegveld Terlet.

Kenmerken

Het ecoduct overspant de A50 die ter plaatsen 2x2 doorgaande rijstroken heeft en een parallelweg aan de oostzijde van de A50. Het ecoduct rust op twee plaatsen op pijlers en heeft een overspanning van ongeveer 70 meter. De breedte bedraagt circa 65 meter. Op het ecoduct staan langs weerszijden een rij bomen.

Geschiedenis

De Wildwissel Terlet is in 1988 opengesteld, gelijktijdig met de aanleg van de A50 tussen knooppunt Waterberg en de aansluiting Hoenderloo.

Referenties


Ecoducten in Nederland

AutenaBeukbergenBoele StaalBunderbosch en KalverboschDe Borkeldde GrimbergGroote HeideHarm v/d VeenHavikerpoortHerperduinHet Groene WoudHoog BuurloHoorneboegHulshorstIr. H.J.W. Snijders EcoductJac. P. ThijsseKootwijkerzandLaarderhoogtLage VeldLeenderbosLeusderheideLutrapassage en NatrixpassageMaashorstMarc HardersMollebosOud ReemstOudste GrondRumelaarSlabroekSterrenbergTerletTolhuisTwilhaarWambachWeerribben-WiedenWolfhezerheideWestloonse WisselWeerterbergenWoeste HoeveZandpoortZeepoortZwaluwenbergZweth en Slinksloot