William H. Natcher Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
William H. Natcher Bridge
US 231.svg
William H Natcher Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 1.373 meter
Hoofdoverspanning 366 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 21-10-2002
Verkeersintensiteit 5.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

De William H. Natcher Bridge is een tuibrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Kentucky en Indiana. De brug overspant de Ohio River nabij Owensboro.

Kenmerken

De betonnen tuibrug heeft een totale lengte van 1.373 meter, met een hoofdoverspanning van 366 meter en twee zijoverspanningen van 152 meter aan beide kanten, gevolgd door aanbruggen die de rest van de lengte opmaken. De pylonen staan in de rivier de Ohio, maar aan de kant van Kentucky, aangezien de grens met Indiana bijna op de noordoever is gelegen. De pylonen zijn 114 meter hoog en identiek aan elkaar in een A-vorm. Het brugdek is 20 meter breed, met 2x2 rijstroken en een redresseerstrook, maar geen volwaardige vluchtstrook. Over de brug loopt de US 231 die de oostelijke bypass van Owensboro vormt. Aan de zijde van Indiana ligt Rockport. De brug heeft voornamelijk een regionaal belang, doorgaand verkeer in deze regio is gering.

Geschiedenis

In 1940 opende bij het centrum van Owensboro de Glover Cary Bridge, een vakwerkbrug. De brug kwam midden in het centrum uit en was ongunstig voor doorgaand verkeer. Daarom is al in 1987 onderzocht of een tweede overspanning over de Ohio River mogelijk was. De aanleg van de brug liet echter nog even op zich wachten en duurde bovendien lang. Al in 1995 werd begonnen met de aanleg van de brugpijlers, maar de daadwerkelijke bouw van de brug begon pas in 1998 en duurde tot 2002. Op 21 oktober 2002 opende de William H. Natcher Bridge voor het verkeer. Bij openstelling was het de langste landinwaarts gelegen tuibrug van de Verenigde Staten. Aansluitend werd de US 231 in Indiana tot aan de Interstate 64 naar een 2x2 divided highway verbreed. Dit was in 2011 voltooid.

De brug is vernoemd naar William Huston Natcher (1909-1994) een lid van het huis van afgevaardigden uit Kentucky. Natcher heeft veel betekend voor de aanleg van wegen in Kentucky, met name de federale financiering ervan. De William H. Natcher Parkway, die in Owensboro eindigt, is ook naar hem vernoemd.

Verkeersintensiteiten

Met 5.800 voertuigen per etmaal wordt de brug niet intensief bereden.

Zie ook

Referenties