Williamstown Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Williamstown Bridge
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 797 meter
Hoofdoverspanning 198 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1992
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Williamstown Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Ohio en West Virginia. De brug overspant de Ohio River tussen Williamstown, WV en Marietta, OH.

Kenmerken

De brug is een stalen vakwerkbrug met een totale lengte van 797 meter. De brug heeft twee grote overspanningen, de noordelijke overspanning is 198 meter lang, de zuidelijke overspanning circa 181 meter. De vakwerkconstructie maakt deze overspanningen mogelijk. Daarnaast zijn er aanbruggen aan beide kanten. De brug is enkelbaans, met één rijstrook per richting. Over de brug loopt de State Route 31 in West Virginia en de State Route 60 in Ohio. Williamstown, West Virginia ligt ten zuiden van de brug. Het grotere Marietta, Ohio ligt aan de noordkant. Ongeveer 1,5 kilometer stroomopwaarts overspant de Marietta-Williamstown Interstate Bridge de Ohio River. De Williamstown Bridge heeft daarom vooral een lokaal belang.

Geschiedenis

In 1903 werd de eerste brug op deze locatie gebouwd, een stalen cantileverbrug. Dit was de eerste landinwaarts gelegen cantileverbrug voor gemotoriseerd verkeer in de Verenigde Staten.[1] Deze verwerkte het doorgaande verkeer tot in 1967 de Marietta-Williamstown Interstate Bridge van de Interstate 77 gereedkwam. De brug is in 1992 vervangen door de huidige vakwerkbrug.[2]

Zie ook

Referenties