Winterdiesel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Winterdiesel is een aangepaste vorm van diesel in koude klimaten om te voorkomen dat de diesel niet kristalliseert, een proces dat ook wel "gelling" of "waxing" wordt genoemd.

Noodzaak

Onder koude omstandigheden kristalliseert de diesel, zowel in de dieseltank als in de brandstofleidingen. Uiteindelijk wordt de diesel stroperig, verstopt het de brandstoffilters en krijgt de motor geen brandstof meer. De motor is dan "gelled up". Dit kan dodelijk zijn in afgelegen gebieden omdat ook de standkachel dan niet meer werkt. Bij temperaturen onder de -30 °C daalt ook de temperatuur in het interieur van een voertuig zeer snel.

Brandstoffilter

Er zijn verwarmingselementen beschikbaar waarbij de brandstoftank en de brandstofleidingen verwarmd worden om de brandstof langer vloeibaar te houden. Dit is een gangbare maatregel in poolgebieden. De eerste plek waar de diesel kristalliseert is doorgaans het brandstoffilter. Daarom wordt dit element vaak verwarmd. Gewone zomerdiesel werkt vaak nog onder mild-winterse omstandigheden tot -20 °C. Winterdiesel werkt bij lagere temperaturen dan normaal. Een filterverwarming voorkomt echter niet dat de diesel al in de leidingen of tank kristalliseert.

Het cold filter plugging point (CFPP) is de laagste temperatuur waarbij diesel nog zonder kristallisering door het brandstoffilter gaat.

Winterdiesel

Bij winterdiesel wordt het vlokpunt verlaagd zodat de diesel niet kristalliseert. Winterdiesel bestaat in een aantal klassen. Daarbuiten wordt vaak onderscheid gemaakt tussen winterdiesel en pooldiesel, die ook bij arctische temperaturen nog bruikbaar blijft.

De reguliere winterdiesel wordt in grote delen van Europa gebruikt. Gedurende het koude deel van het jaar worden diverse klassen winterdiesel gebruikt, waarbij de hoogste klasse alleen in de winter wordt verkocht. De lagere klassen zijn in het voor- en najaar verkrijgbaar. Winterdiesel wordt als gewone diesel verkocht, de consument ziet geen verschil tussen zomerdiesel en winterdiesel aan de pomp.

Meestal heeft zomerdiesel een cold filter plugging point (CFPP) van tussen 0 en -10 °C afhankelijk van de locatie. Met verwarmde brandstoffilters blijft deze diesel bruikbaar bij lagere temperaturen. In het najaar gaat men over op diesel met een lagere CFPP. Later in het seizoen vervolgens op echte winterdiesel, die een CFPP van -10 tot -25 °C heeft afhankelijk van de locatie. Arctische winterdiesel heeft een CFPP tot beneden -40 °C in Canada, in Rusland zelfs tot -50 °C.

Een probleem voor vrachtwagenchauffeurs is dat deze grote dieseltanks van 1.000 liter hebben, waardoor men op diesel rijdt uit een warmer gebied. Die diesel gaat kristalliseren in koudere gebieden. Dit is een veel voorkomend probleem op ritten van de Verenigde Staten naar Canada. Daarnaast wordt in de koude delen van de Verenigde Staten vaak winterdiesel verkocht die niet geschikt is voor de lage temperaturen ter plekke. In Canada speelt dit probleem niet omdat de Canadese winterdiesel een lager CFPP heeft dan in de Verenigde Staten. Veel Canadese chauffeurs die in het noorden van de Verenigde Staten rijden tanken daarom winterdiesel in Canada ondanks de hogere brandstofprijzen.

Referenties