Wonsan - Hamhung Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
?
Begin Wonsan
Einde Hamhung
Lengte 110 km
Route

Pyongyang - Wonsan Expressway

Chongpyong

Hamhung

De Wonsan - Hamhung Expressway (Koreaans: 원산함흥고속도로) is een in aanleg zijnde expressway in Noord-Korea. De snelweg verbindt de steden Wonsan en Hamhung aan de oostkust en is 110 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint bij Wonsan op de Pyongyang - Wonsan Expressway en verloopt noordwaarts. De snelweg loopt niet direct langs de kust, maar veelal een aantal kilometers landinwaarts. De snelweg kruist enkele kleine rivieren, maar heeft vermoedelijk geen tunnels. De snelweg eindigt ten noordwesten van Hamhung. Hamhung is de tweede stad van Noord-Korea.

Toekomst

Satellietbeelden laten zien dat de aanleg circa 2011 begon. De bouw lag echter meestal stil, met alleen grondwerken en her en der deels voltooide kunstwerken. In april 2019 is door een Chinees bouwbedrijf de werkzaamheden herstart,[1] de snelweg moest daarna in 2022 worden geopend. Satellietbeelden van 2019 en 2021 lieten echter geen voortgang zien.

Referenties

Expressways in Noord-Korea

Pyongyang - Hyangsan ExpresswayPyongyang - Kaesong ExpresswayPyongyang - Nampho ExpresswayPyongyang - Wonsan ExpresswayWonsan - Hamhung Expressway