Wujiang Bridge Deyu

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
波司登大桥
Overspant Wujiang
Rijstroken 2x2
Totale lengte 1.834 meter
Hoofdoverspanning 504 meter
Hoogte brugdek 280 meter
Openstelling 10-07-2023
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Wujiang Bridge Deyu (Chinees: 德余高速乌江特大桥) is een boogbrug in China, gelegen in de provincie Guizhou. De boogbrug is één van de grootste ter wereld en overspant de rivier de Wujiang.

Kenmerken

De Wujiang Bridge is een grote stalen boogbrug en heeft lange aanbruggen in de vorm van betonnen liggerbruggen. De hoofdbrug is een stalen boogbrug met een hooggelegen dek, de overspanning bedraagt 504 meter. Het brugdek ligt 280 meter boven de rivier de Wujiang (200 meter boven het oppervlak van het stuwmeer). De brug is onderdeel van de Deyu Expressway (S29).[1]

Toekomst

De brug is gebouwd van het type Concrete Filled Steel Tubular (CFST), met een buis gevuld met beton, met een vakwerkconstructie om de maximale overspanning mogelijk te maken. Deze techniek wordt in China sinds de jaren '90 toegepast. Tijdens de bouw zijn de aanbruggen het snelst voltooid, daarna is de eigenlijke boog in segmenten ingehesen. De boog van de brug werd op 16 augustus 2022 gesloten.[2] De brug is op 10 juli 2023 geopend.[3] Bij openstelling was het één van de grootste boogbruggen ter wereld.

Referenties