Yadegar-e-Emam Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 47
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 15 km
Route

Chamran Expressway

Saadat Abad Boulevard

Payam Boulevard

Farahzadi Boulevard

Kuhestan Street

Niayesh Expressway

Punak Boulevard

Evyanak Boulevard

Hemmat Expressway

Hakim Expressway

Marzdaran Boulevard

Jalal-e-Ale Ahmad Expressway

Sheikh Fazl-allah Nouri Expressway

Azadi Street

De Yadegar-e-Emam Expressway (Farsi: بزرگراه یادگار امام) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidroute door het noorden en midden van de stad en is 15 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het noorden van Tehran, en is een voortvloeisel van de Chamran Expressway. De snelweg telt 2x4 rijstroken en buigt na een kilometer naar het zuiden af, en kruist dan de Niayesh Expressway, waarna de snelweg door dichtbebouwde woonwijken voert. Men kruist dan vlak achter elkaar de Hemmat Expressway en de Hakim Expressway, waarna de snelweg 2x3 rijstroken telt. Men kruist de Sheikh Fazl-allah Nouri Expressway met een klaverblad, waarna de snelweg op het onderliggend wegennet ten westen van het centrum eindigt.

Geschiedenis

Het noordelijk deel van de snelweg is rond 2000 aangelegd, het zuidelijk deel bestond toen al. De snelweg is later ongelijkvloers gemaakt, door zijwegen af te blokken en de snelweg van U-turns te voorzien voor kruisend verkeer. Dit maakt de snelweg substandaard.

Referenties


Expressways en Freeways in Iran

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayBorujerdi ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 3Freeway 5Freeway 6Freeway 7Freeway 9Freeway 16Freeway 51Qom - Garmsar FreewayTehran - Pardis FreewayGhadir Freeway