Yadegar-e-Emam Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tehran-47.svg
Yadegar-e-Emam Expressway map.png
Route 47
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 15 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Chamran Expressway

Afslagsymbool.svg Saadat Abad Boulevard

Afslagsymbool.svg Payam Boulevard

Afslagsymbool.svg Farahzadi Boulevard

Afslagsymbool.svg Kuhestan Street

Knooppuntsymbool.svg Niayesh Expressway

Afslagsymbool.svg Punak Boulevard

Afslagsymbool.svg Evyanak Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Hemmat Expressway

Knooppuntsymbool.svg Hakim Expressway

Afslagsymbool.svg Marzdaran Boulevard

Afslagsymbool.svg Jalal-e-Ale Ahmad Expressway

Knooppuntsymbool.svg Sheikh Fazl-allah Nouri Expressway

Afslagsymbool.svg Azadi Street

De Yadegar-e-Emam Expressway (Farsi: بزرگراه یادگار امام) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidroute door het noorden en midden van de stad en is 15 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het noorden van Tehran, en is een voortvloeisel van de Chamran Expressway. De snelweg telt 2x4 rijstroken en buigt na een kilometer naar het zuiden af, en kruist dan de Niayesh Expressway, waarna de snelweg door dichtbebouwde woonwijken voert. Men kruist dan vlak achter elkaar de Hemmat Expressway en de Hakim Expressway, waarna de snelweg 2x3 rijstroken telt. Men kruist de Sheikh Fazl-allah Nouri Expressway met een klaverblad, waarna de snelweg op het onderliggend wegennet ten westen van het centrum eindigt.

Geschiedenis

Het noordelijk deel van de snelweg is rond 2000 aangelegd, het zuidelijk deel bestond toen al. De snelweg is later ongelijkvloers gemaakt, door zijwegen af te blokken en de snelweg van U-turns te voorzien voor kruisend verkeer. Dit maakt de snelweg substandaard.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway