Yasini Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Route 54
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 6 km
Route

Tehran - Damavand Highway

Resalat Expressway

Damavand Street

Basij Expressway

De Yasini Expressway (Farsi: بزرگراه شهید یاسینی) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een oost-westroute in het uiterste oosten van de stad en is onderdeel van de ringstructuur. De snelweg is 6 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Yasini Expressway vormt het oostelijkste deel van de ringweg van Tehran, en is een voortvloeisel van de Tehran - Damavand Highway. De snelweg telt 2x4 rijstroken en loopt langs de rand van de stad, waarna de Resalat Expressway aftakt. Daarna draait de Yasini Expressway naar het zuiden en gaat over in de Basij Expressway.

Geschiedenis

De snelweg is één van de nieuwste onderdelen van de ring van Tehran en is in twee fases in 2006 en 2008 opengesteld voor het verkeer. In 2011 opende het knooppunt met de Resalat Expressway.

Referenties


Expressways en Freeways in Iran

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayBorujerdi ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 3Freeway 5Freeway 6Freeway 7Freeway 9Freeway 16Freeway 51Qom - Garmsar FreewayTehran - Pardis FreewayGhadir Freeway