ZSD

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Autosnelweg Rusland.svg
ZSD map.png
ЗСД
Begin Sankt-Petersburg
Einde Sankt-Petersburg
Lengte 47 km
Route

Knooppuntsymbool.svg KAD

Afslagsymbool.svg Prospekt Stachek

Afslagsymbool.svg Blagodatnaya ulitsa

Tol.svg toll

Afslagsymbool.svg Prospekt Stachek

Afslagsymbool.svg Vostochnyy

Afslagsymbool.svg Barochnyy

Afslagsymbool.svg Ulitsa Nakhimova

Afslagsymbool.svg Ulitsa Korablestroiteley

Afslagsymbool.svg Primorskoye Shosse

Afslagsymbool.svg Shuvalovksiy Prospekt

Knooppuntsymbool.svg KAD

Tol.svg toll

Knooppuntsymbool.svg M10 RUS.svg

De ZSD (Cyrillisch: ЗСД) is autosnelweg in Rusland. De afkorting staat voor Zapadnyy Skorostnoy Diametr (Cyrillisch: Западный скоростной диаметр), de westelijke hogesnelheids diameter, in het Engels de Western High-Speed Diameter. De snelweg vormt een noord-zuidverbinding aan de westkant van Sankt-Petersburg, en verbindt de havens van de stad met de KAD, de ringweg. De ZSD moet niet verward worden met de westkant van de KAD die via Kronstadt de Finse Golf oversteekt. De ZSD ligt dichter bij het centrum van Sankt-Petersburg en is 47 kilometer lang.

Routebeschrijving

Het knooppunt tussen de ZSD en de KAD aan de zuidkant van Sankt-Petersburg.
De tuibrug over het Petrovskiy Canal.
De Korabelny Bridge.

De ZSD begint nabij de luchthaven Pulkovo op een indrukwekkend knooppunt met de KAD en twee invalswegen in het zuiden van Sankt Petersburg. De snelweg telt vanaf hier 2x3 rijstroken en verloopt noordwaarts de stad in. Na enkele kilometers volgen de tolstations, waarna de ZSD naar het westen afbuigt en met 2x4 rijstroken door het havengebied voert. Dit deel van de snelweg kent veel grote kunstwerken, als eerste volgt een dubbeldeks brug door het havengebied, vervolgens een lang en hooggelegen viaduct, dat overgaat in tuibrug met een overspanning van 315 meter, waarna de snelweg op maaiveld door het Vasileostrovsky District loopt. Dit is gelegen op een eiland, en de ZSD gaat via een korte onderzeetunnel onder een kanaal naar open zee door. Het gesloten deel van de tunnel is slechts 50 meter lang, waarmee het vooral een soort aquaduct is.

De ZSD verloopt dan over een tweede tuibrug met een overspanning van 240 meter over de middelste tak van de monding van de rivier de Neva. De snelweg voert dan langs het stadion van Zenit Sankt Petersburg en is daarna een viaductsnelweg met 2x4 rijstroken over de noordelijke tak van de Neva. Daarna verloopt de snelweg door het Primorsky District, dat voornamelijk uit grootschalige flatwijken bestaat. De ZSD telt hier 2x3 rijstroken en gaat dan aan de noordwestkant van Sankt Petersburg over in de M10 richting Vyborg en Finland.

Geschiedenis

De aanleg van de ZSD begon in 2005 en wordt beschouwd als het grootste wegenproject in Rusland tussen 2000 en 2020. Op 30 oktober 2008 opende het eerste deel van de ZSD, een 3 kilometer lang deel in het zuiden van Sankt-Petersburg. Op 14 oktober 2010 opende een tweede deel van 3 kilometer lengte. Sinds 14 mei 2011 wordt er tol geind op de ZSD. Op 10 oktober 2012 opende een oost-westdeel tot aan de havens van de stad.

Op 2 augustus 2013 opende een 26,4 kilometer lang deel tussen Primorsky Prospekt en de E18 bij Beloostrov.[1] Op 2 december 2016 werd het indrukwekkende middendeel geïnaugureerd door president Putin.[2] Dit deel omvat een dubbeldeks brug, twee tuibruggen en een onderzeetunnel. De verkeersopenstelling volgde op 4 december 2016.[3]

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Knooppuntsymbool.svg KAD-South Ulitsa Avtomobilnaya 2,4 km 30-10-2008
Ulitsa Avtomobilnaya Ulitsa Blagodatnaya 2,3 km 14-10-2010
Ulitsa Blagodatnaya Nab. Reki Ekateringofki 5,2 km 10-10-2012
Primorsky Prospekt Knooppuntsymbool.svg E18 26,4 km 02-08-2013
Nab. Reki Ekateringofki Primorsky Prospekt 11,7 km 04-12-2016

Tol

De ZSD is een tolweg. Er is sprake van een open tolsysteem met meerdere zones, met tolstations op de hoofdrijbaan nabij het zuidelijk en noordelijk einde. Er is een tariefstructuur waarbij onderscheid gemaakt tussen de dag/avond en de nachtperiode. 's Nachts ligt het tarief op minder dan de helft van overdag. Gebruikers van een transponder krijgen bovendien korting.

Verkeersintensiteiten

In 2016, voor de openstelling van het centrale deel van de ZSD, maakten dagelijks circa 100.000 voertuigen van de ZSD gebruik. Dit is geen wegvakintensiteit, maar het totaal aantal gebruikers. Dit was verwacht te stijgen naar 200.000 - 250.000 gebruikers per dag na voltooiing van het centrale deel.

Externe links

Referenties


De ZSD ter hoogte van de Krasnoputilovskaya Ulitsa.
Snelwegen en hoofdwegen in de metropool Sankt-Petersburg

M10M11KADZSD

R21R23A121A122A128A129A180A181