Zaymishchensky Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Займищенский мост
Overspant Volga
Rijstroken 2x2
Totale lengte 1.025 meter
Hoofdoverspanning 2 x 149 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1989
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Zaymishchensky Bridge of Zaymishche Bridge (Russisch: Займищенский мост) is een liggerbrug in Rusland, gelegen over de Volga ten westen van Kazan en onderdeel van de M7.

Kenmerken

De Zaymishchensky Bridge is een stalen liggerbrug met een totale lengte van 1.025 meter en twee hoofdoverspanningen van 149 meter. De brug heeft in totaal 10 overspanningen. De brug is één van de kortste over de Volga vanwege het gebruik van een dijklichaam aan de noordzijde, het totale stroomdal van de Volga is hier namelijk 4 kilometer breed. De brug heeft 2x2 rijstroken, waarover de M7 verloopt van Moskou naar Kazan. De brug ligt 16 kilometer ten westen van het centrum van de grote stad Kazan.

Geschiedenis

Oorspronkelijk was er geen brug over de Volga bij Kazan. Er was een veerdienst wat verder westelijk bij Zelenodolsk. Tussen 1910 en 1913 werd bij Zelenodolsk een spoorbrug over de Volga gebouwd, dit was de eerste brug over het middendeel van de rivier. In 1957 opende een tweede spoorbrug op deze locatie, die volgens sommige kaarten ook in gebruik is geweest als wegbrug.[1] Er was echter ook een veerdienst naast deze brug waar de M7 van gebruik maakte.

In de jaren '70 werd besloten om een grotere brug aan te leggen dichter bij Kazan voor het verkeer op de M7. Er werd een locatie bij het dorp Zaymishche gekozen. De brug is tussen 1981 en 1989 aangelegd. Dit was de eerste wegbrug bij Kazan en lange tijd ook de enige. In 2021 begon de bouw van een brug van de M12 over de Volga ten zuiden van Kazan.

Zie ook

Referenties