A35 (Nederland): verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
(Nijverdal is niet de gemeentenaam, maar is de hoofdplaats van de gemeente Hellendoorn)
Regel 55: Regel 55:
 
}}
 
}}
  
De bewegwijzerde weg '''35''', genummerd '''N35''' en '''A35''' is in beheer en onderhoud bij het Rijk en de gemeentes Zwolle en Nijverdal en loopt in het oosten van [[Nederland]]. De weg loopt geheel in de provincie [[Overijssel]] en verbindt de provinciehoofdstad Zwolle met de grootste stad van de provincie, Enschede en de [[Duitse]] grens. De route is 71 kilometer lang en wordt naast de [[A1 (Nederland)|A1]] gezien als ruggengraat van de provincie.
+
De bewegwijzerde weg '''35''', genummerd '''N35''' en '''A35''' is in beheer en onderhoud bij het Rijk en de gemeentes Zwolle en Hellendoorn en loopt in het oosten van [[Nederland]]. De weg loopt geheel in de provincie [[Overijssel]] en verbindt de provinciehoofdstad Zwolle met de grootste stad van de provincie, Enschede en de [[Duitse]] grens. De route is 71 kilometer lang en wordt naast de [[A1 (Nederland)|A1]] gezien als ruggengraat van de provincie.
  
 
==Routebeschrijving==
 
==Routebeschrijving==

Versie van 5 mei 2010 23:36

NLA035.svg
NLN035.svg
300px
A35, N35
Begin Zwolle
Einde Glanerbrug (grens Duitsland)
Lengte 71 km
Lijst van Nederlandse autosnelwegen
Lijst van Nederlandse niet-autosnelwegen
Route

NLN035.svg

Zwolle NLA028.svg → Amersfoort / Meppel

Heino

Raalte N348 → Deventer / Hoogeveen

Nijverdal


NLA035.svg

Afslagsymbool.svg 32 Wierden

Afslagsymbool.svg 31 Almelo-west N36 → Hardenberg - Hoogeveen

Afslagsymbool.svg 30 Almelo-zuid

Knooppuntsymbool.svg Azelo A1 → Deventer - Amsterdam

Afslagsymbool.svg 29 Borne-west

Knooppuntsymbool.svg Buren A1 → Oldenzaal - Osnabrück

Afslagsymbool.svg 28 Delden N346

Afslagsymbool.svg 27 Hengelo-zuid N739

Afslagsymbool.svg 26 Enschede-west N18 → Groenlo - Doetinchem

Afslagsymbool.svg 25 Enschede


NLN035.svg

Glanerbrug

Flag of Germany.svg B54.svg → Gronau

De bewegwijzerde weg 35, genummerd N35 en A35 is in beheer en onderhoud bij het Rijk en de gemeentes Zwolle en Hellendoorn en loopt in het oosten van Nederland. De weg loopt geheel in de provincie Overijssel en verbindt de provinciehoofdstad Zwolle met de grootste stad van de provincie, Enschede en de Duitse grens. De route is 71 kilometer lang en wordt naast de A1 gezien als ruggengraat van de provincie.

Routebeschrijving

De N35 begint in Zwolle, aan de snelweg A28 ter hoogte van de aansluiting Zwolle-Noord. De Zwartewaterallee gaat hier over in de Ceintuurbaan, die het nummer N35 draagt. De N35 is hier onderdeel van de Ring Zwolle en heet de Ring Oost. De weg telt hier 2x2 rijstroken en vele kruisingen die met verkeerslichten geregeld zijn. Op industrieterrein Marslanden slaat de ring af naar het westen, en heet de N35 de Heinoseweg en versmalt naar 2x1 rijstroken. Men verlaat dan de bebouwde kom van Zwolle. Hier eindigt tevens het beheergebied van de gemeente Zwolle van de N35.

Bij het dorp Wijthmen slaat de N757 af, die richting Dalfsen voert. De N35 heet vanaf hier de Ganzepanweg en is in beheer bij het Rijk. Men passeert het typische Sallandse landschap van weilanden en af en toe wat kleine bossen. De weg heet verder ook de Zwolseweg. Men komt langs het dorp Heino, waar een rondweg is aangelegd. Na Heino heet de weg de Heinoseweg en bereikt men het stadje Raalte. Aan de noordkant van Raalte komt de N348 via de N35 lopen. De N348 verbindt Deventer met Ommen en is een noord-zuidroute. Deze dubbelnummering geldt als een filegevoelig traject. Aan de oostkant van Raalte slaat de N348 weer af richting het noorden. Daarna begint het rustigste gedeelte van de N35 tussen Zwolle en Almelo. Men moet door het dorp Mariënheem, en even verderop volgt een gelijkvloerse kruising met de spoorlijn Zwolle - Almelo.

Even voor Nijverdal moet de weg de Sallandse Heuvelrug over, en de N35 moet hier ongeveer 40 meter stijgen. Richting Zwolle ligt er vanuit Nijverdal een klimstrook. Binnen Nijverdal kruist de N35 de N347 die van Ommen naar Haaksbergen loopt. Vervolgens maakt de N35 deel uit van een winkelstraat en is de N35 in beheer bij de gemeente Nijverdal. Men steekt dan de rivier de Regge over, waarna de laatste kilometers als N-weg volgen tot bij Wierden, waar de N35 overgaat in de snelweg A35. Men kruist hier de N350, die naar Rijssen loopt, en de belangrijkere aansluiting met de N36 die naar het westen van Almelo en Hardenberg loopt. Men steekt dan een kanaal over, waarna een belangrijke aansluiting volgt in de vorm van Almelo-Zuid. Niet ver daarna volgt knooppunt Azelo, waar de A1 invoegt op de A35 en zo een dubbelnummering ontstaat. De A1/A35 telt hier de facto 2x3 rijstroken met een verlengde weefstrook naar knooppunt Buren. Er tussenin ligt nog de aansluiting Borne. Dit gedeelte van Rijksweg 35 is het drukste. Bij knooppunt Buren slaat de A1 af richting het oosten, naar Oldenzaal, Osnabrück en Hannover. De A35 loopt dan ten westen van Hengelo langs en men kruist de N346, een oost-westroute parallel aan de A1 vanaf Zutphen. Vlak na Hengelo volgt de grootste stad van de provincie; Enschede, met een stedelijke inprikker in de vorm van de Westerval. Men kruist dan de N18, maar er is geen aansluiting mee. Ter hoogte van de Zuiderval in Enschede eindigt de snelweg, en gaat de N35 verder als autoweg. Vlak voor de Duitse grens volgt nog een verkeerslicht met de Oostweg naar Glanerbrug, waarna de N35 de grens met Duitsland oversteekt. Aan Duitse zijde gaat de 2+1 rijstroken tellende B54 verder richting Münster.

Geschiedenis

Salland

Het wegnummer 35 kent een lange geschiedenis van aanleg en tracébesluiten die later nooit vorm hebben gekregen. Eind 1949 opende de omleiding van Raalte, zodat het verkeer niet meer door het centrum van het stadje hoefde. In 1955 opende een eerste gedeelte bij Zwolle met 2x1 rijstroken. In 1958 volgde het gedeelte tussen Raalte en Mariënheem als moderne weg. In 1984 opende de bypass van Heino, zodat het verkeer niet meer door het dorp hoefde. Plannen om te komen tot de aanleg van een volwaardige autosnelweg gingen al in de jaren '70 in de ijskast.

Twente

De geschiedenis van het Twentse autosnelweggedeelte A35 is nauw verbonden met de aanleg van de A1. De wegenstructuur die voor Twente was uitgedacht leunde op de oost-west-as die de A1 zou vormen, en de verbinding tussen de Twentse stedenband Almelo-Hengelo-Enschede. Midden jaren '70 waren zowel de A1 als de A35 in Twente na veel politiek touwtrekken eindelijk in aanleg. Over deze moeizame aanleg is een boek geschreven: "De lange weg van oost naar west; van E8 tot A1" door Jan Haverkate. Het eerste snelweggedeelte van de A35 opende op 27 oktober 1977 met 2x2 rijstroken tussen Delden en Enschede-West. Het jaar daarna opende aansluitend op de A1 van Rijssen naar knooppunt Azelo het gedeelte tussen knooppunt Azelo en Almelo. In 1979 was ook het stuk tussen Azelo en Delden geopend, waardoor er een doorgaande snelweg tussen Almelo en Enschede ontstond. In 1986 opende het knooppunt Buren voor het verkeer om de weg vrij te maken voor de aanleg van de A1 naar Duitsland, die in 1992 gereed was. In 1993 opende het gedeelte N35 tussen Enschede-Zuid en Glanerbrug als autoweg. In 1995 volgde het gedeelte tussen Enschede-West en Enschede-Zuid als een gedeelte van de snelweg met één rijbaan. In 2002 opende de tweede rijbaan. Eind 2007 werd dan het laatste stukje snelweg opgeleverd tussen Almelo en Wierden, waardoor het verkeer niet meer over de ring van Almelo hoeft.

Planvorming en uitvoering

Voor de N35/A35 bestaan diverse toekomstplannen, werken in uitvoering en visies. De grootste projecten in uitvoering zijn in Zwolle en Nijverdal, namelijk de verbreding van de Ceintuurbaan en de Combitunnel te Nijverdal. In Zwolle worden de noordelijkste 2 kilometers verbreed naar 2x3 rijstroken en tevens worden er fietstunnels aangelegd, en wordt de bajonetaansluiting met de Meppelerstraatweg en de Oude Meppelerweg gereconstrueerd naar één volwaardige kruising.

In Nijverdal is in 2009 de aanleg van de Combitunnel van start gegaan. Hierbij wordt de N35 ondergronds c.q. verdiept aangelegd met 2x1 rijstroken en reservering voor 2x2 rijstroken. Of de A35 bij Wierden doorgetrokken gaat worden tot de Combitunnel is nog onduidelijk. Tevens wordt de naastliggende spoorlijn ondergronds gebracht en een eindje naar het noorden verschoven. Met het plan hoopt men het door-files-geplaagde Nijverdal bereikbaarder te maken.

Verdere toekomst

Zwolle - Almelo

In de verdere toekomst bestaan er wensen en visies vanuit belangengroeperingen en gemeentes om de A35 door te trekken tot Zwolle, zodat er een doorgaande verbinding ontstaat. Er zijn varianten bekend rond Raalte, over hoe een ongelijkvloerse rijksweg 35 moet gaan lopen. Er is ook geld vrijgemaakt om het stuk tussen Zwolle en Wijthmen te verbreden naar 2x2 rijstroken. Ook wordt er al jaren gesproken over een mogelijke oostelijke omlegging bij Zwolle, die dan ter hoogte van bedrijventerrein Hessenpoort op de A28 moet aansluiten. Of er ooit een snelweg tussen Enschede en het Duitse Münster aangelegd zal worden is onduidelijk. Aan Duitse zijde liggen er 2+1 rijstroken.

Enschede - Duitsland

Volgens diverse bronnen op internet is het de bedoeling dat het gelijkvloerse kruispunt Glanerbrug in het kader van de aanleg van de oostelijke randweg Enschede (Oostweg) omgebouwd wordt naar een ongelijkvloerse aansluiting, waardoor de enige gelijkvloerse onderbreking tussen Almelo en Münster tot het verleden zal behoren. Desondanks zijn er nog geen concrete besluiten over genomen, en is er hieromtrent ook geen uitvoeringsdata bekend.

Verkeersintensiteiten

De intensiteiten gelden ná de betreffende aansluiting.

Locatie 2006
Afslagsymbool.svg Zwolle-Noord 50.000 *
Zwolle 25.000
Wijthmen 20.000
Heino-Noord 16.000
Heino-Zuid 18.000
Raalte 16.000
Raalte / N348 12.000
Nijverdal 15.000
Wierden 27.000 **
Wierden-Oost 33.000 **
Almelo-Zuid 36.000
Knooppuntsymbool.svg Azelo 84.000
Borne-West 90.000
Knooppuntsymbool.svg Buren 71.000
Delden 63.000
Industrieterrein Twentekanaal 47.000
Enschede-West 27.000
Enschede 21.000
Enschede-Zuid 11.000

* bebouwde kom Zwolle

** data van voor de opening A35.

Knelpunten

De N35 kent forse congestie tijdens de spitsuren. In Zwolle is het filerijden op de Ceintuurbaan tussen Oosterenk en de A28. Vertragingen van meer dan een kwartier voor de 2 kilometer zijn geen uitzondering. Ook loopt het vast op de plek waar de N35 versmalt van 2x2 naar 2x1 rijstroken. In de ochtendspits staat er file tussen Heino en Zwolle, die soms 10 kilometer lang is. Ook rond Raalte loopt het vast.

Grote vertragingen komen ook voor in Nijverdal, die de toeleidende wegen ook doen verstoppen. Wachttijden van meer dan een kwartier voor de verkeerslichten zijn geen uitzondering. 's Avonds staat het voor de Holterberg al stil voor de eerste VRI in Nijverdal. Tevens kost het berijden van de winkelstraat ook enige tijd, ook buiten de spitsuren vanwege lossend verkeer en overstekende voetgangers.

In Almelo is het fileknelpunt op de ring opgelost door de aanleg van de A35 om de stad. In de spits zorgde dit altijd voor vertragingen tussen Wierden en Almelo.

Externe links

Flag of the Netherlands.svg Autosnelwegen van Nederland Flag of the Netherlands.svg

NLA001.svg NLA002.svg NLA003.svg NLA004.svg NLA005.svg NLA006.svg NLA007.svg NLA008.svg NLA009.svg

NLA010.svg NLA012.svg NLA013.svg NLA015.svg NLA016.svg NLA017.svg NLA018.svg NLA020.svg NLA022.svg NLA024.svg NLA027.svg NLA028.svg NLA029.svg NLA030.svg NLA031.svg NLA032.svg NLA035.svg NLA037.svg NLA038.svg NLA044.svg NLA050.svg NLA058.svg NLA059.svg NLA065.svg NLA067.svg NLA073.svg NLA074.svg NLA076.svg NLA077.svg NLA079.svg NLA080.svg

NLA200.svg NLA205.svg NLA208.svg NLA256.svg NLA261.svg NLA270.svg NLA325.svg NLA326.svg NLA348.svg

Autowegen in Nederland

NLN002.svg NLN003.svg NLN007.svg NLN008.svg NLN009.svg NLN011.svg NLN015.svg NLN018.svg NLN031.svg NLN032.svg NLN033.svg NLN034.svg NLN035.svg NLN036.svg NLN046.svg NLN048.svg NLN050.svg NLN057.svg NLN059.svg NLN061.svg NLN062.svg NLN099.svg