Hoofdmenu openen
S00.png
Chongqing Airport Expressway map.png
S?
Begin Chongqing
Einde Chongqing Airport
Lengte 14 km

De Airport Expressway (Chinees: 机场高速公路) is een expressway in China, gelegen in de stad Chongqing. De snelweg verbindt de stad met de luchthaven en is 14 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Airport Expressway begint in het noorden van Chongqing op een knooppunt met de Huyu Expressway en de Baomao Expressway. De snelweg telt 2x4 rijstroken en verloopt noordwaarts door de buitenwijken van Chongqing. De omgeving is echter dichtbebouwd met flats en planwijken. De snelweg eindigt ter hoogte van de luchthaven van Chongqing, de nationale weg G210 gaat verder noordwaarts.

Geschiedenis

De snelweg was oorspronkelijk de vierstrooks G210. In 2002 was de omgeving van deze weg nog volledig onbebouwd, met glooiende velden en wat verspreide dorpjes. Het Chongqing Jiangbei International Airport opende in 1990 en werd in 2004 uitgebreid. Na 2004 nam de verstedelijking rond de vierstrooks G210 enorm toe, in enkele jaren groeide de stad 20 kilometer noordwaarts. In 2011 is de G210 verbreed naar 8 rijstroken en is sindsdien een expressway. De verbreding viel samen met de derde fase van uitbouw van de luchthaven, die eind 2010 gereedkwam.

Zie ook

Referenties