Arco Norte: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
(5 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{Infobox snelweg
+
{{Infobox SLO
 
| afbeelding= Mexico-57.svg
 
| afbeelding= Mexico-57.svg
 +
| map = Arco Norte map.png
 
| nummer = CF-57
 
| nummer = CF-57
 
| begin = San Martín
 
| begin = San Martín
Regel 36: Regel 37:
 
{{KP}} [[Autopista Mexico - Guadalajara]]
 
{{KP}} [[Autopista Mexico - Guadalajara]]
 
}}
 
}}
De '''Arco Norte''' (noordelijke boog) is een [[autopista]] in [[Mexico]]. De snelweg vormt een bypass van [[Mexico City]], en verbindt momenteel de [[Autopista Mexico - Puebla]] met de [[Autopista Mexico - Querétaro]]. De snelweg is 169 kilometer lang, met een totale lengte van 223 kilometer, het westelijkste deel is een [[super two]].
+
De '''Arco Norte''' (noordelijke boog) is een [[autopista]] in [[Mexico]]. De snelweg vormt een oostelijk en noordelijke regionale bypass van [[Mexico City]] over een lengte van 223 kilometer tussen San Martín Texmelucan en Atlacomulco.
  
 
==Routebeschrijving==
 
==Routebeschrijving==
  
De snelweg begint ten oosten van [[Mexico City]] bij het stadje San Martín de Texmelucan, nog net in de staat Puebla. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert in eerste instantie noordwaarts door een laag gebergte op circa 2.500 meter boven zeeniveau. Men passeert door het westen van de kleine staat Tlaxcala, en daarna door het grensgebied van de staten México en Hidalgo, over een hoogvlakte op circa 2.400 meter boven zeeniveau. De snelweg buigt naar het westen af, en kent een lage afritdichtheid. De snelweg bedient weinig grote plaatsen, en is echt een bypass van Mexico City, alhoewel men behalve het begin- en eindpunt geen andere snelwegen kruist. Het deel rond Tula voert door een wat groener en lager gelegen gebied op circa 2.000 meter boven zeeniveau. Daarna stijgt men weer naar 2.400 meter, en eindigt de snelweg op de [[Autopista Mexico - Querétaro]].
+
De snelweg begint ten oosten van [[Mexico City]] bij het stadje San Martín de Texmelucan, nog net in de staat Puebla. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert in eerste instantie noordwaarts door een laag gebergte op circa 2.500 meter boven zeeniveau. Men passeert door het westen van de kleine staat Tlaxcala, en daarna door het grensgebied van de staten México en Hidalgo, over een hoogvlakte op circa 2.400 meter boven zeeniveau. De snelweg buigt naar het westen af, en kent een lage afritdichtheid. De snelweg bedient weinig grote plaatsen, en is echt een bypass van Mexico City, alhoewel men behalve het begin- en eindpunt geen andere snelwegen kruist. Het deel rond Tula voert door een wat groener en lager gelegen gebied op circa 2.000 meter boven zeeniveau. Daarna stijgt men weer naar 2.400 meter, en kruist men de [[Autopista Mexico - Querétaro]].
  
Daarna gaat de weg verder als [[super two]] autopista via Acambay naar Atlacomulco, waar de tolweg aansluit op de [[Autopista Mexico - Guadalajara]].
+
De snelweg verloopt dan westwaarts, passeert de stad Jilotepec de Molina Enríquez en voert over een hoogvlakte op 2.400 tot 2.600 meter boven zeeniveau. De snelweg kent een korte brug over het meer Huapango, waarna de snelweg door een wat bergachtiger gebied voert en naar het zuiden afbuigt. De autopista eindigt aan de noordkant van Atlacomulco op de [[Autopista México - Guadalajara]].
  
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
Regel 48: Regel 49:
 
Voor oost-westverkeer is er geen goede bypass van Mexico City, waardoor besloten is tot de aanleg van een bypass die ruim buiten de stad ligt, en zodoende het doorgaande verkeer buiten Mexico City houdt. Op 28 februari 2006 begon de aanleg van de snelweg, die in juli 2009 is opengesteld tussen de Autopista Mexico - Puebla en Autopista Mexico - Querétaro over 169 kilometer.<ref>[http://www.arconorte.com.mx/public/jsp/info.jsp información - El Arco Norte | www.arconorte.com.mx]</ref>
 
Voor oost-westverkeer is er geen goede bypass van Mexico City, waardoor besloten is tot de aanleg van een bypass die ruim buiten de stad ligt, en zodoende het doorgaande verkeer buiten Mexico City houdt. Op 28 februari 2006 begon de aanleg van de snelweg, die in juli 2009 is opengesteld tussen de Autopista Mexico - Puebla en Autopista Mexico - Querétaro over 169 kilometer.<ref>[http://www.arconorte.com.mx/public/jsp/info.jsp información - El Arco Norte | www.arconorte.com.mx]</ref>
  
Rond 2008 is de Arco Norte als super two aangelegd vanaf de Autopista Mexico - Querétaro tot Acambay. In 2011 is de Arco Norte als [[super two]] aangelegd van Acambay tot Atlacomulco, aansluitend op de [[Autopista Mexico - Guadalajara]].
+
Rond 2008 is de Arco Norte als super two aangelegd vanaf de Autopista Mexico - Querétaro tot Acambay. In 2011 is de Arco Norte als [[super two]] aangelegd van Acambay tot Atlacomulco, aansluitend op de [[Autopista Mexico - Guadalajara]]. Vrij snel daarna is de super two Arco Norte naar 2x2 rijstroken verbreed. Het oostelijk deel in de omgeving van Jilotepec is in 2017 naar 2x2 rijstroken verdubbeld en was in oktober 2017 gereed. Op 25 januari 2018 is de verdubbeling officieel opengesteld over 23 kilometer verder tot aan Atlacomulco.<ref>[https://www.gob.mx/sct/articulos/el-arconorte-el-libramiento-mas-grande-de-mexico?idiom=es ¡El #ArcoNorte, el libramiento más grande de México! | gob.mx]</ref><ref>[https://www.gob.mx/presidencia/articulos/autopista-arco-norte-tramo-atlacomulco-jilotepec?idiom=es Autopista Arco Norte, tramo Atlacomulco-Jilotepec | gob.mx]</ref>
  
 
==Tol==
 
==Tol==

Huidige versie van 26 jan 2018 om 19:48

Mexico-57.svg
Arco Norte map.png
CF-57
Begin San Martín
Einde Atlacomulco
Lengte 223 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista Mexico - Puebla

Afslagsymbool.svg San Martín Texmelucan de Labastida

Afslagsymbool.svg Sanctórum

Afslagsymbool.svg Calpulalpan

Afslagsymbool.svg Tepeapulco

Afslagsymbool.svg Nopaltepec

Afslagsymbool.svg Tizayuca

Afslagsymbool.svg Atitalaquia

Afslagsymbool.svg Tula

Afslagsymbool.svg Tula-Norte

Knooppuntsymbool.svg Autopista Mexico - Querétaro

Afslagsymbool.svg Jilotepec de Molina Enriquez

Afslagsymbool.svg Acambay Mexico-55.svg

Tol.svg peaje

Knooppuntsymbool.svg Autopista Mexico - Guadalajara

De Arco Norte (noordelijke boog) is een autopista in Mexico. De snelweg vormt een oostelijk en noordelijke regionale bypass van Mexico City over een lengte van 223 kilometer tussen San Martín Texmelucan en Atlacomulco.

Routebeschrijving

De snelweg begint ten oosten van Mexico City bij het stadje San Martín de Texmelucan, nog net in de staat Puebla. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert in eerste instantie noordwaarts door een laag gebergte op circa 2.500 meter boven zeeniveau. Men passeert door het westen van de kleine staat Tlaxcala, en daarna door het grensgebied van de staten México en Hidalgo, over een hoogvlakte op circa 2.400 meter boven zeeniveau. De snelweg buigt naar het westen af, en kent een lage afritdichtheid. De snelweg bedient weinig grote plaatsen, en is echt een bypass van Mexico City, alhoewel men behalve het begin- en eindpunt geen andere snelwegen kruist. Het deel rond Tula voert door een wat groener en lager gelegen gebied op circa 2.000 meter boven zeeniveau. Daarna stijgt men weer naar 2.400 meter, en kruist men de Autopista Mexico - Querétaro.

De snelweg verloopt dan westwaarts, passeert de stad Jilotepec de Molina Enríquez en voert over een hoogvlakte op 2.400 tot 2.600 meter boven zeeniveau. De snelweg kent een korte brug over het meer Huapango, waarna de snelweg door een wat bergachtiger gebied voert en naar het zuiden afbuigt. De autopista eindigt aan de noordkant van Atlacomulco op de Autopista México - Guadalajara.

Geschiedenis

Voor oost-westverkeer is er geen goede bypass van Mexico City, waardoor besloten is tot de aanleg van een bypass die ruim buiten de stad ligt, en zodoende het doorgaande verkeer buiten Mexico City houdt. Op 28 februari 2006 begon de aanleg van de snelweg, die in juli 2009 is opengesteld tussen de Autopista Mexico - Puebla en Autopista Mexico - Querétaro over 169 kilometer.[1]

Rond 2008 is de Arco Norte als super two aangelegd vanaf de Autopista Mexico - Querétaro tot Acambay. In 2011 is de Arco Norte als super two aangelegd van Acambay tot Atlacomulco, aansluitend op de Autopista Mexico - Guadalajara. Vrij snel daarna is de super two Arco Norte naar 2x2 rijstroken verbreed. Het oostelijk deel in de omgeving van Jilotepec is in 2017 naar 2x2 rijstroken verdubbeld en was in oktober 2017 gereed. Op 25 januari 2018 is de verdubbeling officieel opengesteld over 23 kilometer verder tot aan Atlacomulco.[2][3]

Tol

De Arco Norte is een tolweg.[4]

Externe links

Referenties

Autopistas in Mexico

Mexico-1.svg Tijuana - EnsenadaMexico-2.svg Tijuana - MexicaliReynosa - MatamorosMexico-14.svg Lib. MoreliaMexico-15.svg Mexico - TolucaMexico - GuadalajaraMacrolibramiento de GuadalajaraGuadalajara - TepicTepic - MazatlánMazatlán - CuliacánMexico-16.svg Periférico ChihuahuaChihuahua - CuauhtémocMexico-40.svg Durango - MazatlánDurango - TorreónTorreón - SaltilloSaltillo - MonterreyPoniente - Oriente MonterreyLib. MonterreyMonterrey - ReynosaMexico-45.svg Macrolib. QuéretaroQuerétaro - IrapuatoIrapuato - LeónSalamanca - LeónLeón - AguascalientesLib. Oriente de ChihuahuaMexico-54.svg Guadalajara - ColimaMexico-57.svg Arco NorteChimalhuacan - HuehuetocaMexico - QuerétaroLib. QuerétaroQuerétaro - San Luis PotosíLib. San Luis PotosíLib. MatehualaLib. SaltilloSabinas - AllendeMexico-80.svg Guadalajara - Lagos de MorenoPeriférico San Luis PotosíMexico-85.svg Mexico - TizayucaMonterrey - Nuevo LaredoMexico-95.svg Mexico - CuernavacaCuernavaca - AcapulcoMexico-110.svg Libramiento de IrapuatoLibramiento Norte de La PiedadMexico-117.svg Tlaxcala - TexmelucanLibramiento de TlaxcalaMexico-119.svg Tlaxcala - PueblaMexico-132.png México - TuxpanMexico-135.svg Tehuacán - OaxacaMexico-140.png Puebla - PerotePerote - XalapaLib. XalapaMexico-145.svg Córdoba - MinatitlánMalpasito - Tuxtla GutiérrezMexico-150.svg Mexico - Puebla Puebla - OrizabaOrizaba - VeracruzMexico-180.svg Tuxpan - TampicoCardel - VeracruzAgua Dulce - Cárdenaslib. VillahermosaCampeche - Champotónlib. CampecheMérida - CancúnMexico-185.svg Salina Cruz - La VentosaMexico-190.svg Mitla - TehuantepecArriaga - OcozocoautlaTuxtla Gutiérrez - San CristóbalMexico-200.svg Ahuacatlán - Puerto VallartaManzanillo - Colima

Autopistas in Mexico City

Arco NorteAutopista Chimalhuacan - HuehuetocaAutopista Mexico - CuernavacaAutopista Mexico - PueblaAutopista Mexico - QuerétaroAutopista Mexico - TizayucaAutopista Mexico - TolucaAutopista Naucalpan - EcatepecAutopista Pirámides - TexcocoCircuito InteriorPeriférico AnilloSupervía PoetasViaducto Miguel AlemánCircuito Exterior Mexiquense