Ashdod Interchange

Kreuz symbool.png
מחלף אשדוד

Ashdod Interchange

Ashdod Interchange.png
Kruisende wegen IL-4.svg IL-41.svg
Type onvolledige klaverturbine
Opengesteld 00-04-1974

Het Ashdod Interchange (Hebreeuws: מחלף אשדוד) is een knooppunt in Israël, vormgegeven als een onvolledige klaverturbine. Hier kruist de Route 4 de Route 41.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar de stad Ashdod, dat ten zuidwesten van het knooppunt is gelegen.

Configuratie

Het knooppunt is vormgegeven als een onvolledige klaverturbine. Men kan via het knooppunt niet vanaf zuid naar oost en vice versa, dit verkeer wordt afgewikkeld op twee nabijgelegen aansluitingen. De verbinding van west naar noord is gestroomlijnd, met het oog op de stroom vrachtverkeer vanaf de havens van Ashdod naar Tel Aviv. Het knooppunt heeft twee klaverlussen, één verbindingsweg en één turbineboog. De Route 4 gaat over de Route 41 heen. Het knooppunt ligt in agrarisch gebied op 40 meter hoogte, net buiten Ashdod.

Geschiedenis

Het knooppunt is al in april 1974 in gebruik genomen toen de Route 4 opende. Onduidelijk is of het destijds een reguliere aansluiting was of al een knooppuntvorm had. De haven van Ashdod opende in 1965.

Oorspronkelijk was de kruising tussen de Route 41 en Route 42 direct ten oosten van het knooppunt een regulier kruispunt met verkeerslichten. Dit is in 2009 omgebouwd tot halve diamantaansluiting, waarbij de Route 41 meer het karakter kreeg van een snelweg. Waarschijnlijk gaat de Route 41 in de toekomst op in de Route 7.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin