Audubon Parkway

Audubon Parkway.png
Audubon Parkway map.svg
AU 9005
Begin Franklin
Einde Louisville
Lengte 24 mi
Lengte 38 km

De Audubon Parkway is een parkway in de Amerikaanse staat Kentucky. De autosnelweg verbindt de stadjes Henderson en Owensboro in het westen van Kentucky. De snelweg is 38 kilometer lang.

Routebeschrijving

In Henderson, niet ver van de grens met Indiana begint de Audubon Parkway aan de Pennyrile Parkway, de snelweg van Hopkinsville naar Evansville. De Audubon Parkway loopt in oostelijke richting, en al na 38 kilometer bereikt men de stad Owensboro, een stadje met 56.000 inwoners aan de rivier de Ohio. Hier eindigt de weg op de US 60, de ringweg van de stad die weer aansluiting geeft op de Natcher Parkway naar Bowling Green.

Geschiedenis

De Audubon Parkway is op 18 december 1970 opengesteld.[1] De weg was oorspronkelijk een tolweg, zoals alle parkways in Kentucky. Het was de laatste parkway die tolvrij werd nadat de aanlegkosten waren afbetaald. Dit gebeurde in 2006.

Naamgeving

De Audubon Parkway is vernoemd naar John James Audubon (1785-1851), een Amerikaans natuuronderzoeker, ornitoloog en schilder. Hij bracht een groot aantal vogelsoorten in kaart. Audubon woonde enige tijd in Henderson.

Toekomst

Aangezien I-69 in de buurt komt liggen is het voorgesteld de Audubon Parkway op te waarderen naar Interstate Highway, met het nummer I-369. Hiervoor moeten de vluchtstroken verbreed worden en moet er een vangrail in de middenberm geplaatst worden.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 7.900 voertuigen ten oosten van Henderson en 9.400 voertuigen ten westen van Owensboro.

Referenties

Parkways in Kentucky

Audubon ParkwayBert T. Combs Mountain ParkwayBluegrass ParkwayCumberland ParkwayHal Rogers ParkwayNatcher ParkwayPennyrile ParkwayPurchase ParkwayWestern Kentucky Parkway