Autopista del Mediodía

Blank.png
Autopista del Mediodia map.png
-
Begin La Habana
Einde San Antonio de los Baños
Lengte 12 km

De Autopista Del Mediodía, ook wel bekend als de Autopista La Habana - San Antonio de los Baños, is een autopista in Cuba. De snelweg is 12 kilometer lang en verbindt de hoofdstad La Habana (Havana) met San Antonio de los Baños.

Routebeschrijving

De autopista begint als avenida 23, alhoewel het in eerste instantie een enkelbaans weg met erfaansluitingen is. Er is wel een klaverblad met de Autopista Nacional Oeste. Er is verder slechts één ongelijkvloerse kruising. Slechts zo'n 7 kilometer is met 2x2 rijstroken uitgevoerd en is ernstig substandaard voor een snelweg. Het dubbelbaans deel eindigt 8 kilometer voor San Antonio de los Baños.

Geschiedenis

Er is weinig over de geschiedenis van de autopista del Mediodía bekend. Het is één van de meest substandaard wegen in Cuba die als 'autopista' betiteld wordt. De snelweg heet Mediodía, midden van de dag, of 12:00 uur, omdat hij pal naar het zuiden loopt.

Referenties


Autopistas de Cuba

Autopista Nacional (A1) • Primer Anillo de La Habana (A2) • Autopista La Habana - Melena (A3) • Autopista Nacional Oeste (A4) • Vía BlancaAutopista del MediodíaAutopista La Habana - MarielAutopista de la Isla de Juventud