Hoofdmenu openen

Belmera Toll Road

Motorway.svg
-
Begin Belawan
Einde Tanjung Morawa
Lengte 34 km
Route

Afslagsymbool.svg0 Belawan

Tol.svg toll plaza

Afslagsymbool.svg10 Mabar

Afslagsymbool.svg16 Tanjung Mulia

Afslagsymbool.svg21 Bandar Selamat

Afslagsymbool.svg28 Amplas

Tol.svg toll plaza

Afslagsymbool.svg34 Tanjung Morawa

De Belmera Toll Road, een afkorting van Belawan - Medan - Tanjung Morawa is een toll road in Indonesië. De snelweg vormt een bypass van de stad Medan op het eiland Sumatra en is 34 kilometer lang.

Inhoud

Routebeschrijving

De snelweg begint in de havenstad Belawan, waarna ook het tolstation volgt. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert zuidwaarts door vlak en bebost kustgebied, waarna de snelweg de oostelijke bypass van de 2,1 miljoen inwoners tellende stad Medan vormt. De snelweg kent geen aansluitingen met andere snelwegen, maar wel via diverse aansluitingen naar Medan. Het laatste deel van de snelweg voert vanaf Medan oostwaarts tot Tanjung Morawa.

Geschiedenis

De Belmera Toll Road was de eerste snelweg in Indonesië die buiten Java gebouwd werd. De snelweg is op 15 december 1986 opengesteld voor het verkeer, en vervult sindsdien twee functies, namelijk een snelle route tussen Medan en de haven van Belawan, en een bypass van Medan voor het doorgaande verkeer. De snelweg is onderdeel van de Ring Medan, die verder niet ongelijkvloers is.

Verkeersintensiteiten

In 2007 maakten dagelijks 46.200 voertuigen van de Belmera Toll Road gebruik.[1]

Referenties