Hoofdmenu openen

Benghe Expressway

Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 3 jan 2017 om 18:17
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
S17.png
Anhui S17 map.png
S17
Begin Bengbu
Einde Hefei
Lengte 106 km

De Benghe Expressway (Chinees: 蚌合高速公路) is een provinciale expressway in China, gelegen in de provincie Anhui. De snelweg vormt een noord-zuidroute tussen Bengbu en Hefei en is 106 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg bestaat uit een deel dat noord-zuid loopt en een deel dat meer oost-west loopt. De snelweg begint ten zuiden van Bengbu op de Jingtai Expressway (G3). De snelweg verloopt dan richting het zuidwesten en voert door het laagland, waarbij het een meer oversteekt. Daarna passeert de snelweg op enige afstand van de stad Huainan, waarna er een aansluiting is op de [[Chuxin Expressway] (S12). Hierna voert de snelweg pal zuidwaarts naar de hoofdstad Hefei. De snelweg eindigt daarna aan de noordwestkant van Hefei op de Hushan Expressway (G40). In het verlengde ligt de Ring Expressway (G4001).

Geschiedenis

De snelweg is tussen Huainan en Hefei op 15 december 2008 opengesteld voor het verkeer. Op 8 augustus 2012 opende het noordelijk deel tussen Bengbu en Huainan over 41 kilometer. Op 31 december 2015 opende aan het oostelijk einde de 45 kilometer lange Fengyang Branch, die een ander nummer heeft, maar wel direct in het verlengde van de S17 ligt.

Referenties