Benjamin Franklin Bridge

Benjamin Franklin Bridge
I-676.svg
Benjamin Franklin Bridge.jpg
Overspant Delaware River
Rijstroken 3+4
Totale lengte 2.918 meter
Hoofdoverspanning 533 meter
Hoogte brugdek 41 meter
Openstelling 01-07-1926
Verkeersintensiteit 100.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Benjamin Franklin Bridge is een hangbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de stad Philadelphia op de grens van Pennsylvania en New Jersey.

Kenmerken

De Benjamin Franklin Bridge overspant de Delaware River ter hoogte van het centrum van Philadelphia. De brug heeft een totale lengte van 2.918 meter en een hoofdoverspanning van 533 meter. De vrije doorvaart onder het brugdek is 41 meter. Over de brug lopen de Interstate 676 in Pennsylvania en de US 30 in Pennsylvania tussen Philadelphia en Camden. De brug telt 7 rijstroken met een beweegbare barrier zodat de middelste rijstrook in beide richtingen kan worden gebruikt, 's ochtends richting Philadelphia en 's middags staduitwaarts. De brug is een tolweg. De brug sluit substandaard aan op de I-676 in Philadelphia.

Geschiedenis

De brug is midden jaren '20 aangelegd en opende op 1 juli 1926 voor het verkeer. Het was bij openstelling enkele jaren de langste hangbrug ter wereld. De brug is ontworpen door de beroemde Pools-Amerikaanse ingenieur Ralph Modjeski. De brug had oorspronkelijk 2x3 rijstroken en twee tramsporen met ruimte voor een lightrail aan de buitenzijde. Deze werd in 1936 in gebruik genomen. De tramsporen zijn nooit in gebruik geweest en in de jaren '30 omgebouwd tot rijstroken.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 100.000 voertuigen over de brug.

Tol

De brug is een tolweg. De tol bedraagt $ 5 en wordt alleen richting westen geheven.

Zie ook

Referenties


Bruggen in de regio Philadelphia

Benjamin Franklin BridgeBetsy Ross BridgeCommodore Barry BridgeDelaware Memorial BridgeTacony Palmyra BridgeWalt Whitman Bridge