Boogstraal: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 1: Regel 1:
Een boogstraal is een ontwerpelement in het alignement van een weg. Boogstralen komen zowel horizontaal als verticaal voor. De juiste straal voor een boog hangt samen met begrippen als ontwerpsnelheid, rijzicht, stopzicht, uitwijkzicht, inhaalzicht en afstand tot obstakels in de berm. Horizontale boogstralen kunnen ingesloten zijn tussen [[overgangsboog|overgangsbogen]], bij verticale boogstralen komt dat niet voor.
+
Een boogstraal is een ontwerpelement in het alignement van een weg. Boogstralen komen zowel horizontaal als verticaal voor. De juiste straal voor een boog hangt samen met begrippen als [[ontwerpsnelheid]], [[rijzicht]], [[stopzicht]], [[uitwijkzicht]], [[inhaalzicht]] en afstand tot obstakels in de berm. Horizontale boogstralen kunnen ingesloten zijn tussen [[overgangsboog|overgangsbogen]], bij verticale boogstralen komt dat niet voor.
 
== Externe links ==
 
== Externe links ==
 
* {{Wikipedia|Boogstraal}}
 
* {{Wikipedia|Boogstraal}}

Huidige versie van 17 sep 2010 om 21:58

Een boogstraal is een ontwerpelement in het alignement van een weg. Boogstralen komen zowel horizontaal als verticaal voor. De juiste straal voor een boog hangt samen met begrippen als ontwerpsnelheid, rijzicht, stopzicht, uitwijkzicht, inhaalzicht en afstand tot obstakels in de berm. Horizontale boogstralen kunnen ingesloten zijn tussen overgangsbogen, bij verticale boogstralen komt dat niet voor.

Externe links