Cherohala Skyway

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 17 dec 2013 om 22:42 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De '''Cherohala Skyway''' is een National Scenic Byway in de Verenigde Staten, gelegen in de Great Smoky Mountains op de grens van Tennessee en North ...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Cherohala Skyway is een National Scenic Byway in de Verenigde Staten, gelegen in de Great Smoky Mountains op de grens van Tennessee en North Carolina. Cherohala Skyway is 69 kilometer lang.

Routebeschrijving

Cherohala Skyway begint in Tellico Plains, Tennessee op circa 250 meter hoogte. De weg stijgt dan de Great Smoky Mountains in, een dichtbebost gebied met relatief hoge bergen. Men bereikt dan de grens met North Carolina bij Unicoi Crest op bijna 1.400 meter hoogte. Het hoogste punt ligt in North Carolina op ruim 1.600 meter. De weg daalt dan af langs het Lake Santeetlah naar Robbinsville.

Kenmerken

De Cherohala Skyway is een tweestrooks weg die behalve begin- en eindpunt geen andere plaatsen aandoet. In Tennessee is de weg als de State Route 165 genummerd, in North Carolina als de State Route 143.

De weg heeft 15 uitzichtspunten. Het kost circa 2 uur om de weg geheel te berijden. De steilste hellingen zijn circa 9%. Er zijn geen tankstations of restaurants direct langs de weg, behalve in begin- en eindpunt.[1]

Geschiedenis

De weg is relatief laat aangelegd als volledig nieuwe verbinding. De aanleg duurde decennia en op 12 oktober 1996 was de gehele route voltooid. De aanleg van de 69 kilometer lange weg kostte circa $ 100 miljoen.

Externe links

Referenties