Chitahanto Road (Japan)

Japan E87.svg
Chitahanto Road.svg
Blank.png
E87
Begin Nagoya
Einde Handa
Lengte 21 km

De Chitahantō Road (Japans: 知多半島道路, Chitahantō Dōro), genummerd als de E87, is een expressway in Japan. De snelweg vormt een verbinding tussen Nagoya en de zuidelijker gelegen stad Handa en is 21 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het zuiden van Nagoya, waar hij op het knooppunt Odaka aansluit op de Route 3 van de Nagoya Expressway. De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert zuidwaarts, en geeft via een incomplete aansluiting ook toegang naar de Isewangan Expressway. De snelweg voert dan zuidwaarts door de zuidelijke voorsteden van Nagoya, zoals Obu en Tokai. Men passeert dan langs Handa, een vrij grote havenstad. In Handa is er een aansluiting naar de Chitaodan Road, die toegang geeft naar een in zee gelegen luchthaven. In het zuiden van Handa gaat de snelweg over in de Minamichita Road, die verder zuidwaarts over het schiereiland loopt.

Geschiedenis

De gehele snelweg is in één keer in 1970 opengesteld voor het verkeer. De snelweg is ouder dan de Nagoya Expressway, pas in 1979 sloot de Route 3 er op aan, tevens de eerste route van de Nagoya Expressway.

Openstellingsgeschiedenis

Van Naar Lengte Datum
Odaka JCT Handa IC 21 km 15-07-1970

Verkeersintensiteiten

In 2015 reden dagelijks 63.000 voertuigen bij Nagoya, geleidelijk dalend naar 41.000 voertuigen bij Handa.

Referenties