Hoofdmenu openen
DN38.svg
RO DN38.png
DN38
Begin Agigea
Einde Negru Vodă (BG)
Lengte 54 km

De DN38 is een Drum Naţional in Roemenië, gelegen in de Roemeense riviera in het district Constanţa. De weg vormt een noord-zuidroute die in zuidwestelijke richting verloopt vanaf de DN39 bij Agigea tot aan de grens met Bulgarije bij Negru Vodă. De weg is 54 kilometer lang.

Routebeschrijving

De DN38 begint in Agigea, een klein plaatsje net ten zuiden van Constanţa, waar de DN39 uit Constanţa langs de riviera zuidwaarts naar Varna loopt. De DN38 voert zuidwestwaarts, en is een enkelbaansweg. Men passeert door 6 dorpen, en de weg wordt gekenmerkt door lange rechte stukken door het droge steppelandschap. Er is behalve de compacte dorpen, geen significante bebouwing langs de weg zoals men soms elders in Roemenië ziet, waardoor de DN38 een vrij snelle route is. Vlak na Negru Vodă volgt de grens met Bulgarije, aan Bulgaarse zijde gaat de hoofdweg II/29 verder naar de stad Dobrich.

Geschiedenis

De DN38 is een relatief belangrijke verbinding tussen Roemenië en Bulgarije, en is dan ook een E-weg, de E675. De weg verwerkt doorgaand verkeer naar noordoost-Bulgarije, het meest direct naar Dobrich, maar het is ook een alternatieve route naar de grote stad Varna. De grensfaciliteiten zijn echter vrij klein, met name aan Roemeense zijde.

Referenties