DN7 (Roemenië)

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 16 dec 2008 om 20:24 (Nieuwe pagina: {{Infobox snelweg | afbeelding= - | nummer = DN7 | naam = | begin = Bucureşti | einde = Nădlac | lengte = 568 | route = * Bucureşti * Piteşti * Râmnicu Vâlcea * Sibiu * Deva * ...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
200px
DN7
Begin Bucureşti
Einde Nădlac
Lengte 568 km
Route
  • Bucureşti
  • Piteşti
  • Râmnicu Vâlcea
  • Sibiu
  • Deva
  • Arad
  • Nădlac

De Drumul Naţional 7 is een hoofdweg in Roemenië. De weg verbindt de hoofdstad Bucureşti (Boekarest) met de Hongaarse grens bij Nădlac. Samen met de DN1 zijn dit de belangrijkste transitroutes naar centraal en west Europa. De DN7 eindigt het dichtste bij een snelweg in Hongarije, namelijk de M5 bij Szeged. In de toekomst moet de weg vanaf Szeged naar de Roemeense grens ook een snelweg worden, de M43. De DN7 moet op termijn worden vervangen door de aanleg van de snelweg A1. Tussen Bucureşti en Piteşti is de DN7 al vervangen door de A1 sinds de jaren 60. De DN7 is ongeveer 568 kilometer lang.

Routebeschrijving

Bucureşti - Sibiu

De DN7 begint aan de noordwestkant van Bucureşti aan de CB, de Centura Bucureşti. Dit is de ringweg van Bucureşti. De A1 begint iets zuidelijker. De weg begint als vierstrooks weg, maar versmalt al snel naar 2x1 rijstroken. De DN7 volgt dan een route met vrij veel lintbebouwing door de vlakten van Walachije. De weg loopt in west, noordwestelijke richting, en passeert door vele dorpen. In Găeşti kruist men de DN72, de hoofdweg naar Târgovişte en Ploieşti in het noord(oosten). De DN7 volgt de loop van de rivier de Argeş tot aan de stad Piteşti, die 168.000 inwoners telt. De weg komt pas ten noorden van het centrum de stad binnen. Men kruist de A1 die als noordelijke bypass fungeert, en de DN73, die naar Braşov loopt. Tevens kruist men de DN65, die naar Craiova in het zuidwesten loopt. Aan de noordwestkant van Piteşti eindigt de A1 voorlopig op de DN7 en wordt de weg drukker met het doorgaande verkeer.

Piteşti is tevens een overgangsgebied vanaf de vlakten van Walachije tot de heuvels die de zuidelijke uitlopers van de Zuidelijke Karpaten vormen. De weg stijgt langzaam naar zo'n 500 meter hoogte. Het gedeelte tussen Piteşti en Sibiu is één van de meest tijdrovende trajecten van de DN7, er zijn veel bochten en weinig veilige mogelijkheden tot inhalen. Men moet ook langs de stad Râmnicu Vâlcea, die 108.000 inwoners telt. Men hoeft echter niet dwars door de stad, maar alleen door de noordelijke wijken. De DN7 komt hier in het dal van de Olt, een vrij grote rivier in Roemenië. De weg volgt dan het dal van de Olt naar het noorden, wat steeds smaller wordt. Dit is een bijzonder landschappelijk aantrekkelijke route door de steile rotswanden en bergen die omhoog rijzen tot ruim 2.000 meter hoogte. De rivier de Olt breekt hier als het ware door de Zuidelijke Karpaten heen, vanaf de Transsylvanische hoogvlakte, dus van een hoge bergpas is geen sprake. De DN1 die een eind oostelijker door de Karpaten heen gaat loopt stukken hoger. Vanaf Tălmaciu bereikt men de Transsylvanische hoogvlakte, die vlak tot glooiend is met zicht op de bergketens rondom. Men bereikt dan de stad Sibiu, die 154.000 inwoners telt en een belangrijke toeristenstad is. Rondom Sibiu komt een rondweg met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen.

Sibiu - Nădlac

Even voor Sibiu komt ook de DN1 samen met de DN7 lopen. Deze dubbelnummering duurt ongeveer 70 kilometer. De weg loopt hier weer pal naar het westen en men komt af en toe door dorpjes. Richting het zuiden liggen de hoge toppen van de Zuidelijke Karpaten. Bij Sebeş slaat de DN1 naar het noorden af, richting Cluj-Napoca en Oradea, terwijl de DN7 verder naar het westen loopt richting Arad en het zuiden van Hongarije. De weg loopt dan parallel aan de rivier de Mureş, die naar het westen stroomt. De DN7 zal hier tot aan de Hongaarse grens parallel aan lopen. Zover is het echter nog niet. Bij Simeria kruist men de DN66, die vanuit Târgu Jiu en Craiova in het zuiden komt. Daarna moet men door het stadje Deva, dat 80.000 inwoners telt. Zowel naar het noorden als naar het zuiden liggen lage bergketens met toppen tot maximaal 1.300 meter. Dit gebied kent een stuk meer bos. Vlak na Deva slaat de DN76 af, die rechtstreeks naar Oradea in het noordwesten loopt. De route van Deva naar Arad is vrij lang, zo'n 160 kilometer, en men komt door dorpjes en kleine stadjes. Tevens kruist men geen grote wegen over de gehele route. Niet ver naar Deva slaat nog de DN68A af, een secundaire route naar Lugoj.

Men bereikt dan de stad Arad, die 173.000 inwoners telt en één van de grote steden is die in een rij langs de Hongaarse grens liggen. Het is tevens de laatste grote stad aan de DN7 voor de Hongaarse grens, alhoewel de Hongaarse grens zelf nog zo'n 50 kilometer verderop ligt, doordat Roemenië hier nog wat verder naar het westen doorloopt. Arad heeft een bypass voor oost-westverkeer, zodat verkeer niet door de stad zelf hoeft. Men kruist hier de DN79, de noord-zuidroute naar Oradea en Satu Mare. Naar het zuiden gaat de DN69 die vanuit Timişoara komt. Vanaf Arad moet de A1 ook weer samen met de DN7 gaan lopen tot aan de Hongaarse grens bij Nădlac.