Desiré Delano Bouterse Highway: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
k (kleine grammaticale fouten opgelost)
Regel 19: Regel 19:
 
==Routebeschrijving==
 
==Routebeschrijving==
  
De autosnelweg begint op een gelijkvloerse kruising aan de Afobakkaweg bij Pawakka. De snelweg, met over de hele lengte 2x2 rijstroken verbindt Pawakka met de Indira Ghandiweg.  Hier loopt via de plantage Hanover over de Hanover Bridge. Deze brug kruist de Parakreek, een rivier die bij Sabakoe als een beek begint en uitmondt in de Surinamerivier. Daarna loopt de weg eindigt gelijkvloers op de Indira Ghandiweg, die verder naar het vliegveld of terug naar Lelydorp en Paramaribo leidt.
+
De autosnelweg begint op een gelijkvloerse kruising aan de Afobakkaweg bij Pawakka. De snelweg, met over de hele lengte 2x2 rijstroken verbindt Pawakka met Zanderij.  Hier loopt de weg via plantage Hanover over de Hanover Bridge. Deze brug kruist de Parakreek, een rivier die bij Sabakoe als een beek begint en uitmondt in de Surinamerivier. De weg eindigt gelijkvloers op de Indira Ghandiweg, die verder naar het vliegveld of terug naar Lelydorp en Paramaribo leidt.
  
 
==Weginrichting==
 
==Weginrichting==

Versie van 13 mei 2020 09:38

Motorway.svg
Desi Delano Bouterse Highway map.png
-
Begin Afobakkaweg (Pawakka)
Einde Zanderij
Lengte 9,6 km
Route
Desi Delano Bouterse Highway

Junction.svg Afobakkaweg → Brokopondo/Paramaribo

Brug.svg Hanover bridge

Junction.svg Indira Ghandiweg → Bitagron/Lelydorp/Paramaribo

De Dési Delano Bouterse Highway is een autosnelweg in Suriname. De autosnelweg vormt een oost-westverbinding in District Para, vanaf Pawakka tot Zanderij over een lengte van 9,6 kilometer.

Routebeschrijving

De autosnelweg begint op een gelijkvloerse kruising aan de Afobakkaweg bij Pawakka. De snelweg, met over de hele lengte 2x2 rijstroken verbindt Pawakka met Zanderij. Hier loopt de weg via plantage Hanover over de Hanover Bridge. Deze brug kruist de Parakreek, een rivier die bij Sabakoe als een beek begint en uitmondt in de Surinamerivier. De weg eindigt gelijkvloers op de Indira Ghandiweg, die verder naar het vliegveld of terug naar Lelydorp en Paramaribo leidt.

Weginrichting

De weg is volgens Chinese standaarden ingericht. Met Chinese markeringen, vangrail en verlichting. Opvallend is dat de bekabeling voor de verlichting boven de grond hangt. Dit komt waarschijnlijk doordat de verlichting pas na het aanbrengen van asfalt is aangebracht.

Geschiedenis

In november 2017 is begonnen met het aanleggen van de snelweg tussen Pawakka en Zanderij.[1] Op 15 mei 2020 zal de volledige weg officieel opengesteld worden (12 mei 2020).[2]

Openstellingsgeschiedenis

van naar lengte datum
Pawakka Zanderij 9,6 km 15-05-2020

Naamgeving

De autosnelweg is vernoemd naar Desiré Delano "Dési" Bouterse (1945), president van Suriname sinds 2010. Bouterse was president op het moment van inauguratie van de autosnelweg.

Toekomst

Er zijn vooralsnog geen plannen om de Dési Delano Bouterse Highway te verlengen of te verbreden.

Referenties