Diaľničná križovatka Rozhanovce

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 3 aug 2022 om 12:11 (→‎Configuratie)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
Rozhanovce
Rozhanovce.png
Kruisende wegen D1.svg R4.svg
Type half sterknooppunt
Opengesteld 16-12-2019

Het Diaľničná križovatka Rozhanovce (snelwegknooppunt Rozhanovce) is een knooppunt in Slowakije, vormgegeven als een half sterknooppunt. Op het knooppunt kruist de D1 de R4.

Configuratie

D1-R4 Diaľničná križovatka Rozhanovce.jpg

Het knooppunt is vormgegeven als een half sterknooppunt, waarbij de D1 van Prešov richting Michalovce de doorgaande richting vormt en in een bocht ligt, waarbij de richting van de D1 wijzigt van zuid naar oost. De R4 naar Miskolc in Hongarije sluit hier met grote flyovers op aan. Het knooppunt ligt in landelijk gebied met lage heuvels op circa 190 meter boven zeeniveau, net ten oosten van de grote stad Košice.

Naamgeving

Het knooppunt Rozhanovce.

Het knooppunt is vernoemd naar het nabijgelegen dorp Rozhanovce. Oorspronkelijk was de werknaam Košické Oľšany. Vanwege de lastige naam is wellicht gekozen voor een ander dorp Rozhanovce.

Geschiedenis

De D1 en R4 zijn hier gelijktijdig aangelegd, het gehele knooppunt was onderdeel van het project om de D1 langs de oostkant van de grote stad Košice aan te leggen. Het knooppunt is op 16 december 2019 opengesteld voor het verkeer.

Referenties


Knooppunten in Slowakije

Bratislava-JarovceBratislava-juhBratislava-NivyBratislava-PečňaBratislava-východMartinNitra-západPrešov-západPúchovRozhanovceSvrčinovecStupavaTrnavaŽilina