Drum comunal

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 31 jul 2011 om 14:58 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''drum comunal''' (mv. drumuri comunale) is een wegklasse in Roemenië. Het betreft wegen die in het beheer zijn van gemeenten (comunes). Het is de laagste ge…')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een drum comunal (mv. drumuri comunale) is een wegklasse in Roemenië. Het betreft wegen die in het beheer zijn van gemeenten (comunes). Het is de laagste genummerde wegklasse in Roemenië. De wegen hebben de prefix "DC" in de schrijftaal. In 2009 waren er 30.162 kilometer, waarvan slechts 6.043 kilometer verhard was en 24.119 kilometer onverhard was, meestal met een gravelverharding.

Netwerk

bewegwijzering van DJ-wegen en een DC-weg (geel).

De DC-wegen vormen veelal korte verbindingen tussen drumuri judeţene en buitengebieden, evenals verbindingen in en tussen dorpjes. De meesten hebben geen enkel doorgaand belang, en zijn slechts van belang voor lokaal verkeer. De kwaliteit ervan is vaak slecht, en ruim driekwart van de DC-wegen is onverhard. Het betreffen meestal dorpswegen met veel lintbebouwing, en ontsluiten geen commerciële centra, stadscentra of industriecentra.

Bewegwijzering

De DC-wegen worden incidenteel aangegeven op de bewegwijzering, en wel met een geel schildje met blauwe letters.

Wegnummering

De DC-wegen zijn per district (judeţe) genummerd, maar op welke manier is niet bekend.[1]

Referenties