Great River Road

Uit Wegenwiki
Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 17 dec 2013 om 21:13 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'right|200px De '''Great River Road''' is een toeristenweg in de Verenigde Staten, die de rivier de Mississippi volgt. De weg...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Great River Road.svg

De Great River Road is een toeristenweg in de Verenigde Staten, die de rivier de Mississippi volgt. De weg is meer dan één route, en bestaat ook uit scenic byways. De Great River Road is in totaal 3.330 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Great River Road bestaat uit een hoofdroute in Minnesota van Lake Itasca tot Hastings (ten zuidoosten van St. Paul), ten zuiden daarvan bestaat de route uit een Eastern Route door Wisconsin, Illinois, Kentucky, Tennessee, Mississippi en Louisiana, en de Western Route door Iowa, Missouri, Arkansas en Louisiana. Grote steden op de route zijn Minneapolis, St. Louis, Memphis en New Orleans.

Daarnaast zijn er routes in Canada als de Great River Road aangewezen, namelijk in Ontario en Manitoba.

De Great River Road verloopt overwegend door vrij vlak gebied, met name ten zuiden van St. Louis. Tussen Minneapolis en St. Louis zijn de hellingen van de Mississippi River soms steiler, met name in Illinois en Wisconsin. De Great River Road wordt over tal van US Highways, State routes en County roads geleid, en soms ook over Interstate Highways. De weg heeft geen nummer, maar wordt wel bewegwijzerd.

Geschiedenis

De route werd vanaf 1938 ontwikkeld als toeristenroute. In elke staat werd een aparte commissie opgericht voor de bewegwijzering en ontwikkeling ervan. De overkoepelende organisatie is de Mississippi River Parkway Commission (MRPC).

Kenmerken

Anders dan sommige parkways verloopt de Great River Road voornamelijk over bestaande wegen en door dorpen, steden en bedrijventerreinen. De weg kan in alle typen zijn uitgevoerd. De route is goed bewegwijzerd.

Referenties