Hallepoorttunnel: verschil tussen versies

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Infobox tunnel met categorie | tunnelnaam = Hallepoorttunnel | wegnummer = R20 BE.svg | nummer = R20 (België) | map = blank.png | afbeelding = Blank.png | kruist...')
 
k (gebruik maken -> gebruikmaken)
 
(2 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 10: Regel 10:
 
| intensiteit = 38.862
 
| intensiteit = 38.862
 
| categorie = E
 
| categorie = E
 +
| plaats = [http://www.openstreetmap.org/?mlat=50.83315&mlon=4.34480#map=17/50.83315/4.34480 kaart]
 
}}
 
}}
De '''Hallepoorttunnel''' is een [[tunnel]] in [[België]], gelegen in de [[R20 (België)|R20]] op de kleine ring van Brussel. De tunnel loopt onder de Hallepoort en vormt de zuidoostelijke hoek van de Brusselse vijfhoek.  
+
De '''Hallepoorttunnel''' (Tunnel Porte de Halle) is een [[tunnel]] in [[België]], gelegen in de [[R20 (België)|R20]] op de kleine ring van Brussel. De tunnel loopt onder de Hallepoort en vormt de zuidoostelijke hoek van de Brusselse vijfhoek.  
  
 
==Kenmerken==
 
==Kenmerken==
Regel 19: Regel 20:
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
  
De Hallepoorttunnel is een van de belangrijkere tunnels op de Brusselse kleine ring. Sinds 1983 kan het verkeer gebruik maken van deze tunnel.   
+
De Hallepoorttunnel is een van de belangrijkere tunnels op de Brusselse kleine ring. Sinds 1983 kan het verkeer gebruikmaken van deze tunnel.   
  
 
==Verkeersintensiteiten==
 
==Verkeersintensiteiten==

Huidige versie van 15 aug 2014 om 22:55

Hallepoorttunnel
R20 BE.svg
Blank.png
Blank.png
Kruist De Hallepoort
Lengte 635 meter
Openstelling 1983
Intensiteit 38.862 mvt/dag
Tunnelcategorie E
Locatie kaart

De Hallepoorttunnel (Tunnel Porte de Halle) is een tunnel in België, gelegen in de R20 op de kleine ring van Brussel. De tunnel loopt onder de Hallepoort en vormt de zuidoostelijke hoek van de Brusselse vijfhoek.

Kenmerken

De Hallepoorttunnel is de zuidelijkste tunnel van de Brusselse kleine ring. Hij beschikt over 2x2 rijstroken die door eenzelfde tunnelkoker lopen. Beide rijrichtingen worden gescheiden door een betonnen barrier als middenberm. Er zijn geen pechstroken aanwezig.

Geschiedenis

De Hallepoorttunnel is een van de belangrijkere tunnels op de Brusselse kleine ring. Sinds 1983 kan het verkeer gebruikmaken van deze tunnel.

Verkeersintensiteiten

In 2009 maakten dagelijks ongeveer 38.862 voertuigen gebruik van de Hallepoorttunnel. [1]

Referenties


Tunnels in België

Vlaanderen: AaltertunnelBeverentunnelBevrijdingstunnelBlauwtorentunnelBolivartunnelCraeybeckxtunnelE3-prijstunnelGasthuistunnelHoge MouwtunnelJan de VostunnelKennedy-De BolletunnelKennedytunnelKrijgsbaantunnelLeonardtunnelLiefkenshoektunnelOostertunnelRupeltunnelStationstunnelTijsmanstunnelTunnel 't ZandVan EyktunnelVierarmentunnelWaaslandtunnelWevelgemtunnelZelzatetunnel

Wallonië: Tunnel de CointeTunnel de CouilletTunnel d'HiernauxTunnel d'HublinbluTunnel de KinkempoisTunnel de MarcinelleTunnel de RebaixTunnel de la PaixTunnel des Grosses BattesTunnel du Bois d'HoutaingTunnel Roullier

Brussels Gewest: BaljuwtunnelBelliardtunnelBoileautunnelDeltatunnelGeorges HenritunnelHallepoorttunnelJubelparktunnelKortenbergtunnelKruidtuintunnelKunst-WettunnelLeopold II-tunnelLouizatunnelMadoutunnelMontgomerytunnelNaamsepoorttunnelNAVO-tunnelReyers-CentrumtunnelReyers-MeisertunnelReyers-MontgomerytunnelRogiertunnelStefaniatunnelTervurentunnelTroontunnelVan PraettunnelVleurgattunnelWettunnelWoluwetunnel