Hoofdmenu openen
I-35.svg
I-35 TX map.png
I-35
Begin Laredo
Einde Gainesville
Lengte 589 mi
Lengte 948 km

De Interstate 35 of I-35 is een Interstate Highway in de Amerikaanse staat Texas. De autosnelweg vormt de belangrijkste noord-zuidverbinding van de staat en verloopt vanaf de Mexicaanse grens in Laredo tot aan de grens met Oklahoma bij Gainesville. Onderweg worden grote steden als San Antonio, Austin, Fort Worth en Dallas aangedaan. Ter hoogte van de agglomeratie Dallas - Fort Worth splitst I-35 zich in twee takken, de I-35 East via Dallas en de I-35 West via Fort Worth. I-35 zelf is 655 kilometer lang, I-35W is 137 kilometer lang en I-35E is 156 kilometer lang. In totaal is de Interstate 35 948 kilometer lang.

Routebeschrijving

Southern Texas

De snelweg begint in Laredo, een stad met 231.000 inwoners die aan de Mexicaanse grens ligt. De snelweg start 800 meter ten noorden van de grens aan Victoria Street. De snelweg loopt hier dwars door de stad heen. Er zijn meteen 2x3 rijstroken beschikbaar. Aan de overkant van de grens ligt het grotere Nuevo Laredo, waar de carretera federal 85 naar Monterrey begint. Aan de noordkant van de stad bevindt zich een nieuw knooppunt met een toevoerweg naar een alternatieve grensovergang. Ten noorden hiervan verlaat men de stad, en telt de snelweg 2x2 rijstroken. Tevens zijn er frontage roads. Ter hoogte van het gehucht Botines slaat de US 83 af naar Carrizo Springs, en begint de nieuwe Camino Colombia Toll Road, een nieuwe randweg van Laredo, die zeer ruim om de stad heen gaat, en ten zuiden van Nuevo Laredo in Mexico wer moet aansluiten op de carretera federal 2. Het landschap bestaat uit prairie met veel lage struiken.

In dit gebied liggen maar weinig plaatsen, en veelal zijn het dorpjes of gehuchten. Af en toe kruist men een hoofdweg die van niks naar nergens loopt. In sommige gebieden wordt ook olie gewonnen door jaknikkers. Afslagen zijn er alleen met de Frontage Roads, vanwaar men verder kan over de landweggetjes. Verder naar het noorden is er meer landbouw, ook door middel van cirkelirrigatie. Na 160 kilometer komt men bij Pearsall, met 7.000 inwoners de grootste plaats tussen Laredo en San Antonio. Bij het gehucht Moore kruist men de US 57 die naar de Mexicaanse grens bij Eagle Pass loopt. Na 240 kilometer bereikt men de agglomeratie San Antonio.

San Antonio

 
Het dubbeldeks deel van I-35 in San Antonio.

De stad San Antonio dient zich vrij plotseling aan in de vorm van het klaverblad met de Interstate 410, de ringweg van San Antonio. Deze I-410 is 85 kilometer lang. Vanaf hier heet de snelweg de Pan Am Expressway. Er zijn nog steeds 2x2 rijstroken beschikbaar, omdat San Antonio in zuidwestelijke richting zich niet echt uitgebreid heeft. Na de eerste woonwijken telt de snelweg 2x3 rijstroken. Deze woonwijken zijn ouder, en dun bebouwd, met ruime percelen voor elke woning. Via een 4-level stackknooppunt kruist men de Interstate 10 en de US 90. Opvallend aan dit knooppunt is, dat de doorgaande richting van de US 90 op het hoogste niveau loopt, en enkele verbindingswegen op het onderste niveau lopen. Voor de I-10 is dit knooppunt een TOTSO. De I-10 en I-35 zijn langs de westkant van het centrum dubbelgenummerd.

Omdat beide wegen dubbelgenummerd zijn liggen hier 2x4 rijstroken, of 4x2 rijstroken. Al na een paar kilometer splitsen de beide wegen zich, waarbij de I-10 naar het westen loopt, richting El Paso en Los Angeles. De I-35 telt hierna 2x3 rijstroken. Aan de noordkant van het centrum komt men bij het knooppunt met de Interstate 37, die hier eindigt, en de US 281, die naar de noordelijke wijken en Lampassas loopt, in de centrale delen van Texas. Een eind verderop voegt de Interstate 410 in, om tijdelijk samen te lopen met de I-35. Een paar kilometer verderop slaat de I-410 weer af om verder de ring te vormen. De I-35 loopt dan verder naar het noordoosten, en telt daar 2x4 rijstroken. In het uiterste noordoosten van de stad, die 1,3 miljoen inwoners telt, kruist men de Loop 1604, de buitenste (incomplete) ringweg van San Antonio.

Central Texas

 
Het dubbeldeks gedeelte van de I-35 in Austin.
 
De splitsing van I-35 in I-35E en I-35W bij Hillsboro.

Na San Antonio voert I-35 door een verstedelijkte corridor langs New Braunfels en San Marcos. Het gehele traject tussen San Antonio en Austin telt 2x3 rijstroken met frontage roads, met veel bedrijvigheid langs de snelweg. De snelweg voert door vlak gebied, net ten oosten van het heuvelachtige Texas Hill Country. Zo'n 80 kilometer na het verlaten van de stad San Antonio bereikt men de hoofdstad van Texas, Austin.

I-35 verloopt door de oostelijke helft van de stad Austin, een drukke en verstedelijkte route. I-35 telt 2x3 rijstroken tot Downtown Austin en heeft een brug over de Colorado River. Ten noorden van Downtown is I-35 dubbeldeks, met 2x2 rijstroken verdiept en 2x2 rijstroken op viaducten. Het dubbeldeks deel is ruim 2 kilometer lang en voert vlak langs de University of Texas. In de passage door Austin kruist men twee maal de US 290 en twee maal de SH 45. Ook kruist men de US 183. De passage door het stedelijk gebied van Austin is circa 70 kilometer lang en telt overwegend 2x3 rijstroken, met soms 4 rijstroken per richting. Knooppunten zijn vormgegeven als grote stacks. Bij de noordelijke voorstad Georgetown sluit de SH 130 aan.

Noordelijk van Austin volgt een 40 kilometer lang traject door wat meer landelijk gebied tot aan Belton. Dit traject telt ook 2x3 rijstroken met frontage roads. Bij Belton sluit de Interstate 14 aan, vervolgens voert de snelweg door de stad Temple, dit deel ligt grotendeels verdiept met 2x4 rijstroken. In Temple kruist men de US 190 en de Loop 363. Na Temple volgt weer een 40 kilometer lang traject door een wat landelijker gebied tot aan Waco, dit traject telt ook 2x3 rijstroken met frontage roads en heeft vrij veel bedrijvigheid langs de snelweg. I-35 voert vervolgens door de oostrand van de stad Waco, waar men de Brazos River oversteekt. In Waco kruist men de US 84, SH 6 en Loop 340. Noordelijk van Waco volgt een 50 kilometer lang traject dat weer wat landelijker is tot de splitsing bij Hillsboro. Dit traject telt ook 2x3 rijstroken met frontage roads. Bij Hillsboro splitst I-35 zich in de I-35E naar Dallas en I-35W naar Fort Worth. Het meeste doorgaand verkeer neemt I-35W via Fort Worth.

Interstate 35 West

zie ook Interstate 35W in Texas voor het hoofdonderwerp.

Bij Hillsboro splitst de I-35 zich, waarbij de I-35W richting Fort Worth gaat. De I-35W gaat relatief kort door bebouwd gebied, in tegenstelling tot de I-35E. Tussen Fort Worth en de samenkomst bij Denton zitten ook nog grote prairiegebieden.

Interstate 35 East

zie Interstate 35E in Texas voor het hoofdonderwerp

De I-35 splitst zich bij Hillsboro, waarbij de I-35E door Dallas gaat en de drukste snelweg van de agglomeratie is. Bij Denton komen beide wegen weer samen.

North Texas

Het laatste stukje naar de grens is niet zo heel ver meer, het Fort Worth - Dallas metroplex ligt niet ver van de grens met Oklahoma. Men kruist de ringweg van Denton, die is voorbereid op verdere doortrekking ten westen van de I-35. De I-35 loopt dan door licht glooiend gebied met af en toe wat bosjes. Vlak ten oosten van de weg ligt het grote Ray Roberts Lake, een stuwmeer. De laatste grotere plaats voor de grens is Gainesville, waar men de US 82 kruist, die van Wichita Falls naar Paris loopt. Men kruist dan de Red River, die tevens de grens met Oklahoma vormt. De Interstate 35 in Oklahoma gaat dan verder richting Oklahoma City.

Geschiedenis

South Texas

Er is weinig gedetailleerde informatie over de aanleg van de I-35 tussen Laredo en San Antonio. De eerste delen van de I-35 in South Texas waren de zuidelijkste delen, zo was de I-35 in 1965 al gereed tussen Laredo en Cotulla. Het ontbrekende deel tussen Cotulla en ten zuidwesten van San Antonio is in de tweede helft van de jaren '60 aangelegd. Zeker in 1973 was de gehele route voltooid.

San Antonio

De aanleg van de I-35 in San Antonio begon al voor de creatie van het Interstate Highway-systeem, reeds in 1951 opende het eerste deel in het zuiden van San Antonio, dat in 1957 werd verlengd tot de I-410 ten zuiden van de stad. In 1957 opende ook het deel langs de noordzijde van het centrum van San Antonio. Tussen 1961 en 1964 werd de rest van de I-35 door het noordoosten van San Antonio opengesteld.[1]

San Antonio - Austin

Het deel tussen San Antonio en Austin was één van de eerste Interstates in Texas die tussen twee grotere steden gereedkwam, alhoewel Austin destijds nog vrij klein was. In 1960 was al bijna de hele I-35 tussen San Antonio en Austin gereed, behalve rond Kyle, dat in de eerste helft van de jaren '60 werd opengesteld. Zeker in 1965 was de snelweg tussen beide steden gereed.

Austin

 
De stack interchange tussen I-35 en US 290 in Austin.

De opening in Austin van de I-35 vond plaats op 29 maart 1962. In 1975 werd een dubbeldeks gedeelte aangelegd met doorgaande rijstroken zonder afslagen op niveau 2. op niveau 1 zijn de afslagen.

Central Texas

 
I-35 bij Waco.

De route tussen Austin en de I-35-split bij Hillsboro was grotendeels in 1967 voltooid. Het traject door Waco ging in 1958 in aanleg en is in fases tot oktober 1972 opengesteld.[2] De route door Waco was oorspronkelijk wat oostelijker voorzien dan waar de snelweg uiteindelijk is aangelegd.

Onduidelijk wanneer het deel in Waco naar 2x3 rijstroken verbreed is, mogelijk is dit traject al bij openstelling met 2x3 rijstroken uitgerust. Circa 2002 is de I-35 tussen Georgetown en Jarrell naar 2x3 rijstroken verbreed, circa 2009 volgde het deel van Jarrell tot Salado en in 2015 het deel van Salado tot Belton.[3] In de periode 2008-2013 is het deel tussen Waco en Hillsboro naar 2x3 rijstroken verbreed. Vanaf 2012 zijn enkele delen tussen Temple en Waco verbreed, vanaf 2016 was dit gehele deel in verbreding. Op 2 juli 2014 openden twee extradosed bridges voor de frontage roads over de Brazos River in Waco. In juli 2015 was de verbreding tussen Waco en Hillsboro gereed[4] en in juli 2016 was de verbreding tussen Bruceville-Eddy en Waco gereed.[5]

Een apart project is de verbreding van 9 kilometer I-35 vanaf Loop 363 aan de noordkant van Temple tot ten noorden van Troy. Dit deel wordt van 2x2 naar 2x3 rijstroken verbreed. De werkzaamheden begonnen in maart 2012 en was in augustus 2018 gereed. Dit deel is aanzienlijk verbreed, met verlegde en verbrede frontage roads en de complete heraanleg van de hoofdrijbanen en vervanging van alle kunstwerken. Het totale wegprofiel werd twee keer zo breed.

Tussen 2013 en 2019 is I-35 door Temple verbreed van 2x2 naar 2x4 rijstroken. Dit betrof het deel binnen Loop 363 over een lengte van 8 kilometer. De snelweg is volledig gereconstrueerd, alle kunstwerken zijn vervangen. De werkzaamheden begonnen in september 2013 en waren in mei 2019 afgerond.[6] Het project kostte $ 170 miljoen.

Dallas

Zie Interstate 35E in Texas

De bouw van I-35E door de regio Dallas is opgedeeld met de bouw van twee freeways, de Stemmons Freeway vanaf het centrum richting het noorden en de R.L. Thornton Freeway naar het zuiden. In 1959 opende het eerste deel van de Stemmons Freeway ter hoogte van Downtown Dallas. De bouw van I-35E ten noorden van Dallas verliep in hoog tempo, in 1963 was de snelweg al voltooid tot aan Denton. De bouw van de R.L. Thornton Freeway verliep ook op hoog tempo en was in 1966 voltooid. Hiermee kon doorgaand verkeer door de regio Dallas rijden.

De Stemmons Freeway is direct met 2x5 rijstroken aangelegd, het was indertijd één van de breedste freeways van Texas. In 1976 werd het deel in de noordwestelijke suburbs verbreed. Als onderdeel van het 'LBJ Express' project van de aansluitende I-635 zijn ook de I-35E elevated toll lanes aangelegd, verhoogde tolstroken in de buitenberm van I-35E die in 2014 werd geopend. Vervolgens is tussen 2013 en 2017 het grote project 'I-35Express' uitgevoerd, waarbij een tolwisselbaan is aangelegd, hierbij is een groot deel van I-35E in de noordelijke suburbs heraangelegd.

Een andere grote reconstructie was het 'Horseshoe Interchange' tussen I-35E en I-30 bij Downtown Dallas, dat tussen 2013 en 2017 is gereconstrueerd voor $ 700 miljoen. Na 2000 is I-35E ook ten zuiden van Dallas verbreed, echter niet zo grootschalig als ten noorden van de stad, aangezien de zuidzijde van Dallas minder vergaand gesuburbaniseerd is. De snelweg is hier in fases naar 2x3 rijstroken verbreed tot de splitsing bij Hillsboro. In 2018 was het grootste deel voltooid.

Fort Worth

Zie Interstate 35W in Texas

In de regio Fort Worth is de bouw van I-35W opgedeeld in de South Freeway en de North Freeway. De bouw van deze snelwegen begon nog voor het Interstate Highway tijdperk, het nummer was destijds de US 81. Al in 1949 werd het eerste deel van de South Freeway van Fort Worth geopend, dit was daarmee één van de eerste snelwegen in Texas. Al in 1955 was het grootste deel van wat later I-35W zou worden ten zuiden van Fort Worth gereed. In de jaren '60 is de North Freeway aangelegd, direct als I-35W. In 1969 was de North Freeway voltooid tot aan Denton. Het laatste deel van de South Freeway is echter pas in 1976 geopend tussen Hillsboro en Burleson.

In 1960 opende het 'Fort Worth Mixmaster', het eerste 4-level stackknooppunt van Texas tussen I-30 en I-35W in Fort Worth. Dit was echter een knooppunt met ontwerpeisen van de jaren '50 en het nadelig ontwerp speelde de doorstroming grote parten bij de groei van het verkeer vanaf de jaren '70. Het knooppunt is eind jaren '90 volledig vervangen door een moderner stack.

Omdat de groei van de suburbs van Fort Worth net als bij Dallas vooral naar het noorden was, is I-35W significant gereconstrueerd onder het project 'North Tarrant Express', vernoemd naar Tarrant County waar I-35W doorheen loopt. Dit megaproject omvatte niet alleen I-35W maar ook I-820 en SH 121 / 183 in de noordoostelijke suburbs. In de eerste fase is het knooppunt I-35W / I-820 uitgebreid met extra flyovers, in de tweede fase is de capaciteit van I-35W zelf uitgebreid, tussen Downtown Fort Worth en US 81/287 in het noorden van de stad, wat in 2018 gereed kwam.

North Texas

De snelweg ging omstreeks 1960 in aanleg tussen Denton en de grens met Oklahoma en was in 1965 voltooid.

De I-35 had één van de weinige spoorwegovergangen in het Interstate Highway systeem, deze overgang was in de jaren 70 verwijderd.

Toekomst

De I-35 is één van de drukste interstedelijke corridors in de Verenigde Staten, met name het traject tussen San Antonio, Austin en de splitsing met de I-35E en I-35W richting DFW. Grote delen van de I-35 zijn al naar 2x3 rijstroken verbreed.

Laredo

Er zijn plannen om I-35 in het noorden en verder ten noorden van Laredo naar 2x3 rijstroken te verbreden.[7] De verbreding omvat 40 kilometer van I-35 van Shiloh Road in Laredo tot ten noorden van State Highway 225.

San Antonio

Met de groei van het stedelijk gebied van San Antonio is een verbreding van de I-35 ten noordoosten van de stad noodzakelijk. Het is gepland om de I-35 tussen de I-410 (south) in San Antonio en FM 1103 in Schertz te voorzien van managed lanes op viaducten, oorspronkelijk gepland als 2 tolstroken per richting, maar tegenwoordig als tolvrije express lanes. De geplande lengte van de viaducten bedraagt 24 kilometer, van de I-410 South tot FM 3009.[8] Van FM 3009 tot FM 1103 lopen de managed lanes in de middenberm. Tevens moeten de knooppunten met Loop 1604 en I-410 aangepast worden. Het projectgebied is 32 kilometer lang.[9]

Austin

I-35 door Austin is één van de meest filegevoelige wegen van Texas.[10] 5 punten op I-35 in Austin staan op de lijst van 100 meest filegevoelige trajecten in Texas, en I-35 ter hoogte van Downtown is het op één na meest filegevoelige knelpunt van Texas. In Austin is het politieke klimaat ongunstig voor grootschalige uitbreidingen van de autosnelwegen. De problemen zijn echter dermate groot dat relatief kleine aanpassingen, zoals één express lane per richting weinig soelaas kunnen bieden.

In 2015 is voorgesteld om een derde rijstrook op het dubbeldeks viaduct ten noorden van downtown te realiseren. Tevens wil men de I-35 langs het centrum verdiepen.[11] De verkeersproblemen in Austin zijn groot voor een stad van deze omvang en een echte aanpak van de congestie op I-35 vereist een grootschalige reconstructie die miljarden gaat kosten. In 2017 werd een plan gelanceerd om voor $ 8,1 miljard 53 kilometer van I-35 door de agglomeratie Austin naar 12 rijstroken te verbreden, deels met drie niveau's.[12][13][14] Als dit uitgevoerd zou worden, zou dat één van de grootste reconstructies in de Amerikaanse geschiedenis zijn.

De financiering van het project was echter een probleem. In februari 2020 leek een doorbraak plaats te vinden, waarin $ 4,3 miljard aan financiering werd vastgesteld.[15]

South10

In het zuiden van de stad is gepland om één express lane per richting aan te leggen over een afstand van 16 kilometer tussen het knooppunt met SH 45 en Riverside Drive. Het project heet 'South10' en kost naar schatting $ 316 miljoen.[16]

Central7

Het centrale deel langs het centrum van Austin wordt 'Central7' genoemd, en omvat de bouw van een express lane in beide richtingen tussen Riverside Drive en US 183 over een afstand van 11 kilometer.[17] Een aanpassing van de bestaande snelweg kost $ 550 - 650 miljoen en een verdiepte ligging kost $ 750 - 850 miljoen. De aanleg start vermoedelijk niet eerder dan eind 2020.

North16

Het project 'North16' voorziet in de aanleg van één express lane per richting tussen de US 183 en RM 1431 over een afstand van 26 kilometer. Dit omvat de verbreding van I-35 in het noorden van de agglomeratie Austin.[18]

Waco

Het traject van 15 kilometer door Waco wordt ook van 2x3 naar 2x4 rijstroken verbreed. De grootschalige werkzaamheden begonnen in mei 2019.[19] De werkzaamheden kosten naar schatting $ 425 miljoen.[20]

Denton - Oklahoma

Bij Denton mondt het 'I-35Express' project uit op I-35. Het is gepland om de express lanes van I-35E door te trekken tot ter hoogte van de US 380 in Denton, wat ook een stuk van I-35 zelf omvat. Dit deel wordt dan verbreed naar 4+2+2+4 rijstroken. Dit versmalt uiteindelijk naar 2x4 rijstroken tot aan de Loop 288 aan de noordkant van Denton en 2x3 rijstroken ten noorden daarvan.

Het is gepland om I-35 noordelijk van Denton naar 2x3 rijstroken te verbreden, in eerste instantie 26 kilometer tussen Denton tot aan FM 3002 in Cooke County.[21][22] Daarna zijn plannen aangekondigd om I-35 ook vanaf FM 3002 tot de grens met Oklahoma te verbreden, uiteindelijk zelfs naar 2x4 rijstroken, maar in eerste instantie naar 2x3 rijstroken. Hiervoor moet ook de brug over de Red River vervangen worden.[23]

Verkeersintensiteiten

Onderstaande gegevens betreffen intensiteiten ná de betreffende afslag.

Exit Locatie 2007 2011 2016
1 Laredo   75.000 68.000 66.000
3 Laredo 118.000 107.000 128.000
65 Cotulla 12.300 14.000 25.000
99 Pearsall 18.100 17.700 22.000
145 San Antonio   42.000 49.000 56.000
153 San Antonio   180.000 186.000 179.000
155 San Antonio   195.000 203.000 202.000
158 San Antonio   158.000 174.000 172.000
166 San Antonio   210.000 207.000 233.000
172 San Antonio   139.000 139.000 188.000
189 New Braunfels 99.000 100.000 147.000
205 San Marcos 116.000 117.000 130.000
225 Austin   115.000 114.000 158.000
230 Austin   182.000 184.000 211.000
234 Austin 230.000 227.000 216.000
238 Austin   246.000 243.000 242.000
240 Austin   183.000 194.000 220.000
245 Round Rock   128.000 143.000 188.000
262 Georgetown   51.000 75.000 75.000
291 Belton   84.000 90.000 108.000
296 Temple 77.000 81.000 79.000
330 Waco 79.000 99.000 89.000
334 Waco 91.000 114.000 114.000
368 Hillsboro 51.000 56.000 70.000
zie I-35E en I-35W
467 Denton 71.000 72.000 97.000
498 Gainesville   30.000 32.000 55.000
505 Oklahoma state line 34.000 33.000 44.000

Rijstrookconfiguratie

Hoofdroute I-35

Van Naar Rijstroken Opmerkingen
Exit 0 Exit 8 2x3 Laredo
Exit 8 Exit 148 2x2
Exit 148 Exit 153 2x3 San Antonio
Exit 153 Exit 154 2x5 San Antonio
Exit 154 Exit 155 4x2 San Antonio
Exit 155 Exit 156 2x4 San Antonio
Exit 156 Exit 166 2x3 San Antonio
Exit 166 Exit 169 2x5 San Antonio
Exit 169 Exit 172 2x4 San Antonio
Exit 172 Exit 235 2x3
Exit 235 Exit 240 2x4 Austin
Exit 240 Exit 299 2x3
Exit 299 Exit 304 2x4 Temple
Exit 304 Exit 370 2x3
zie I-35E en I-35W
Exit 467 Exit 504 2x2

Referenties

 1. Interstate 35 | texashighwayman.com
 2. Interstate 35 dramatically changed Waco 's face | wacohistoryproject.org
 3. TxDOT confirms late 2015 finish for Salado I-35 construction | kdhnews.com
 4. I-35 construction virtually complete north of Waco | wacotrib.com
 5. TxDOT nears completion of I-35 project in Lorena | wacotrib.com
 6. Interstate 35 project expected to be substantially complete by end of May | tdtnews.com
 7. Public Meeting - Laredo I-35 Corridor Projects | txdot.gov
 8. Public Hearing - I-35 from I-410 South to FM 1103 | txdot.gov
 9. I-35 Northeast San Antonio Project | txdot.gov
 10. www.mobility35.org
 11. New Ten-Year Plan to Address I-35 Bottleneck through Austin | txdot.gov
 12. Austin vision for I-35 makeover now includes two toll lanes per side | mystatesman.com
 13. TxDOT considering adding 2 toll lanes to I-35 to ease downtown congestion | kvue.com
 14. New Plan to Address Congestion Along I-35 | txdot.gov
 15. Texas finds $4.3B in funding to add lanes to I-35 through downtown Austin | kxan.com
 16. South 10-mile Comprehensive Project | my35.org
 17. Central 7-mile Comprehensive Project | my35.org
 18. North 16-mile Comprehensive Project | my35.org
 19. Public Meeting - I-35 Waco Construction from 12th Street to Loop 340 | txdot.gov
 20. Widening I-35 through Waco may require phasing, scrimping on other needs | wacotrib.com
 21. Public Meeting - I-35 from US 380 to 0.7 mile North of FM 3002 in Denton and Cooke Counties, Texas | txdot.gov
 22. Public Hearing and Notice of Draft Environmental Assessment for I-35 Widening and Reconstruction from US 380 to just north of FM 3002 | txdot.gov
 23. Public Meeting - I-35 from FM 3002 to Merle Wolfe Road in Cooke County, TX and Love County, OK | txdot.gov
Freeways in San Antonio

    

     

Wurzbach Parkway

Freeways in Dallas-Fort Worth

        

      

                 

President George Bush TurnpikeDallas North TollwayLewisville Lake Toll BridgeTrinity ParkwayDallas downtown freeway loopChisholm Trail Parkway

Freeways in Austin

          

Interstates en US Highways in Texas

                         

                                    

HoustonDallas-Fort WorthSan AntonioAustinEl Paso

  Interstate 35

TexasOklahomaKansasMissouriIowaMinnesota