Hoofdmenu openen
I-69.svg
Blank.png
I-69
Begin Junction City
Einde Logansport
Lengte ~100 mi
Lengte ~160 km

De Interstate 69 is een geplande Interstate Highway in Louisiana. De snelweg moet door het noordwesten van de staat lopen, door de regio Shreveport en heeft een geplande lengte van circa 160 kilometer.

Routebeschrijving

De Interstate 69 in Texas zal vanuit Tenaha komen en bij Logansport de grens met Louisiana oversteken. Hierna loopt de route noordoostwaarts en zal bij Stonewall de Interstate 49 kruisen. Verder naar het noordoosten loopt de route net buiten de regio Shreveport langs, met waarschijnlijk een verlenging van de State Route 3132 tot de I-69, waarna de route de Red River oversteekt. Ten oosten van Haughton zal de I-69 de Interstate 20 kruisen en dan noordwaarts lopen tot de grens met Arkansas. De Interstate 69 in Arkansas moet dan richting El Dorado lopen.

Toekomst

Momenteel is er nog geen enkel deel in aanleg, en de bouw van de Interstate 69 in Louisiana is nog weinig concreet, er is nog geen financiering en geen tracé gekozen. De I-69 bedient in Louisiana geen grote steden, alhoewel het wel een ontbrekend deel van de ring van Shreveport dicht.

In september 2014 is de eerste 56 kilometer goedgekeurd in de regio Shreveport. Dit deel moet vanaf de US 171 aan de zuidkant van Stonewall tot aan de I-20 aan de oostkant van Haughton gaan lopen. Het is gepland om als eerste de brug over de Red River aan te leggen.

Referenties


Freeways in Shreveport

         

Interstates en US Highways in Louisiana

             

                

New Orleans

  Interstate 69

TexasLouisianaArkansasMississippiTennesseeKentuckyIndianaMichigan