Hoofdmenu openen

Jakarta - Cikampek Toll Road

Motorway.svg
Jakarta - Cikampek Toll Road.svg
-
Begin Jakarta
Einde Cikampek
Lengte 73 km

De Jakarta - Cikampek Toll Road is een toll road in Indonesië. De snelweg vormt een oost-westverbinding tussen Jakarta en Cikampek, en is de primaire invalsweg vanuit het oosten. De snelweg is 73 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint aan de zuidkant van het centrum van Jakarta, op een knooppunt met de Jakarta Inner Ring Road, waar ook de Jagorawi Toll Road begint. De snelweg telt 2x4 rijstroken en verloopt door dichtbebouwd, maar suburbaan gebied. Net buiten de stadsgrenzen van Jakarta kruist men de Jakarta Outer Ring Road, maar dit is geenzins het einde van het immense stedelijke gebied. De snelweg telt tot zo'n 30 kilometer ten oosten van Jakarta nog 2x4 rijstroken, maar versmalt dan snel naar 2x3 en later 2x2 rijstroken. De nieuwe voorsteden liggen nog vrij ver ten oosten van Jakarta langs de snelweg, bijna de gehele corridor tot aan Cikampek is nog verstedelijkt. Vlak voor Cikampek slaat de Cipularang Toll Road af, waar het doorgaande verkeer naar Bandung gebruik van maakt. De snelweg eindigt vlak daarna.

Geschiedenis

De snelweg is één van de oudere in Indonesië, en werd in 1988 voor het verkeer opengesteld. In 2005 opende het knooppunt met de Cipularang Toll Road voor het verkeer. In 2017 opende parallel aan de snelweg de Becakayu Toll Road.

Referenties