Hoofdmenu openen

Jakarta - Tangerang Toll Road

Versie door Chris (overleg | bijdragen) op 30 nov 2019 om 12:50
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Motorway.svg
Jakarta - Tangerang Toll Road map.png
-
Begin Jakarta
Einde Tangerang
Lengte 33 km

De Jakarta - Tangerang Toll Road is een toll road in Indonesië. De snelweg vormt een oost-westverbinding tussen Jakarta en Tangerang, en vormt de westelijke invalsweg van de Indonesische hoofdstad. De snelweg is 33 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint vrij dicht bij het centrum op de Jakarta Inner Ring Road. De snelweg telt 2x3 rijstroken en voert in eerste instantie door dichtbebouwd gebied, maar de afritdichtheid is relatief laag. Men kruist de Jakarta Outer Ring Road, waarna de bebouwingsdichtheid geleidelijk afneemt, maar de omgeving blijft dichtbevolkt. De snelweg bedient gebieden met grootschalige nieuwe woonwijken met rijtjeshuizen en vrijstaande villas. De gehele route telt 2x3 rijstroken. Aan de westkant van de grote voorstad Tangerang gaat de snelweg over in de Tangerang - Merak Toll Road, die 2x2 rijstroken telt.

Geschiedenis

De Jakarta - Tangerang Toll Road is de tweede die aangelegd werd in Indonesië. De snelweg werd tegelijkertijd met de Tangerang - Merak Toll Road aangelegd, feitelijk is het één snelweg. De aanleg begon in 1981 en in 1984 werd de gehele snelweg van Jakarta tot Merak opengesteld voor het verkeer.

Referenties